Treća žrtva droge za sedam dana

Prošle nedelje, preminula su dva tinejdžera - jedan u Bačkoj Palanci drugi u Beogradu.

2974

Učenica (16) preminula od prekomerne doze u stanu druga njenog starijeg brata.


Šesnaestogodišnja učenica Politehničke škole u Kragujevcu Marija M. je treća žrtva droge u Srbiji za samo nekoliko dana. Tinejdžerka, rodom iz Petrovca kod Kragujevca, sa starijim bratom bila je kod druga u naselju Šumarice, kada je u telo unela smtonosnu dozu droge. Ona je zvanično treća žrtva droge tinejdžerskog doba, nakon što su u Beogradu preminuli Jovan Paunović (17) i N. Š. (18) u Bačkoj Palanci.

Pogledaj: Otac pronašao mrtvog sina u kući

Prema prvim rezultatima istrage, koji još uvek nisu potvrđeni jer se čekaju rezultati obdukcije, sumnja se da je devojčica preminula od prevelike doze neke od narkotičkih supstanci. Šta je ona tokom pretprošle noći konzumirala, i kakve su okolnosti dovele do pronalaženja njenog beživotnog tela u stanu kod drugara njenog brata, za sada se ne zna.

Policija sumnja da je u pitanju predoziranje nekom od sintetičkih droga, koje su sve popularnije među mladima u Srbiji. Konačni nalaz daće patolozi i toksikološka analiza, ali se za sada sumnja, kako kažu izvori iz policije, da je u organizam unela preveliku količinu ekstazija ili sličnog narkotika, od koga je klonula i više se nije probudila.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Kako saznajemo u Politehničkoj školi, ona je završila treću godinu smera za mašinskog tehničara reparature. Sa njenom sudbinom je upoznata i razredna starešina njenog odeljenja, ali niko ne može da kaže ništa detaljnije dok se ne završi policijska istraga.

Cela škola je u šoku, a dalje će se preduzeti u saradnji sa policijom svi koraci kako bi se kontrola dece, koja nju pohađaju, a ima ih više od 1.500, povećala.

Jovan umro u najgorim mukama

Beograđanin Jovan Paunović (17), preminuo je u nedelju uveče na Vojnomedicinskoj akademiji, nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu droge ekstazi. Nesrećni mladić preminuo je u najvećim mukama nakon što je gotovo tri sata ležao na ulici ispred spava gde su ga prijatelji ostavili, a prolaznici pokušavali da mu pomognu čekajući Hitnu pomoć i policiju.

Očevici ovog užasa kažu da scena koju su zatekli kobne noći, samo dan nakon što je Jovan slavio svoje punoletstvo, a koje nije još ni dočekao, nikada neće zaboraviti i da je na njih ostavila duboke posledice.

Otac našao preminulog sina (18)

Sredinom nedelje u Bačkoj Palanci od prekomerne doze narkotika preminuo je tinejdžer N. Š. (18), a njegovo telo u stanu Gundulićevoj ulici pronašao je otac. Policija iz Bačke Palanke je izvršila uviđaj, a nezvanično se saznaje da je smrt nastupila usled predoziranja.

Akcija u Šumadiji

Da je tržište droge na području Šumadije razgranato, bez obzira na sve akcije koje sprovodi policija, hapšena, spaljivanje akcija. Samo iz jednog sela, Brzana kod Batočine, je pronađeno u njivama 200 kilograma marihuane.

Magacin MUP-a u Kragujevcu je tada imao na lageru dve tone droge. Na stotine kilograma marihuane, koja je zasađena u njivama kraj Velike Morave, kragujevački operativci seku svake godine. Ono što su pronašli po njivama, vrzinama, i kraj samog puta, deluje beznačajno, ali nije.

Te 2013. godine magacinima u Kragujevcu je 50 kilograma heroina, dve tone marihuane, 2,7 kilograma kokaina. Uz to, iza vrata koja su zaključana sa dve brave, i dva različita ključa koja kod sebe imaju dva inspektora, bilo je i oko 400 tableta ekstazija, osam kilograma spida, preko dve hiljade tableta koje su na listi lekova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here