Crno bela noć

U Obrovcu

1304

OBROVAC: Dana 16. juna 2018. godine u Obrovcu je održana već tradicionalna sedma Crno bela noć navijača Partizana.


U prekrasno ukrašenoj sali, zastavama i amblemima kao i slikama najpoznatijih fudbalera Partizana, prisutnima se obratio jedan od najstarijih navijača Milorad Vojnović, koji je prepunoj sali Doma kulture ukratko govorio o istoriji FK Partizan od njegovog formiranja do danas.

Kao i svake godine tako je i ove među prisutnima bilo gostiju iz Bačke Palanke, Pivnica i Tovariševa. Ono što je bilo najlepše je da je bila prepuna mladih, posebno dece, čak je bilo u nekoliko primera da su prisutni deda, otac i unuk.

Tri generacije navijača su bile iz porodica Stojana Temerinca, Milana Trkulje, Piljak Đoke i Vojnović Milorada, starosti od 75 do 1 godine. Lepo je bilo videti dedu Miću Subašića sa unukom Arsenijem koji je bio obučen u opremu Partizana, a ima samo jednu godinu. Uz himnu i pesme Partizana navijači su se veselili i igrali do kasno u noć.

Ovoj uspešnoj priredbi koja je postala poznata ne samo u Vojvodini već i šire, svoj poseban doprinos dali su pre svega Mira Pešut koja je  pripremila nekoliko vrsta pita i peciva kojima su se gostili prisutni. Takođe treba naglasiti da veliku zahvalnost dugujemo i Tatjani Kolar koja je napravila tortu za najmlađe i trudila se da ih animira tokom večeri.

Mora se istaći da na crno belu noć redovno dolazi i Mirko Glamočanin koji iz Minhena dolazi svake godine baš u ovom periodu kako bi prisustvovao ovoj svečanosti jer je veliki navijač Partizana.

Ovaj izveštaj ne možemo završiti, a da ne spomenemo da su veliki trud i energiju oko same organizacije uložili Kolar Dušan Duštin i Ilija Kozomora Kapara, kao i Đorđe Kopanja. Ovu aktivnost su pomogli i Mesna zajednica Obrovac kao i neki pojedinci iz Obrovca i Bačke Palanka na čemu im se Organizacioni odbor zahvaljuje. Završavamo sa sloganom čuvenog pesnika i novinara Duška Radovića: „Za Partizan se ne navija, Partizan se voli.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here