Fudbaleri OFK „Bačke“ ulaze u novu fazu priprema

Nova baza Kopaonik

711

Pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Dejana Čelara, fudbaleri OFK „Bačke“ se već dve nedelje pripremaju za nastupajuće prvenstvo u Superligi Srbije.


Igrači i stručni štab rade na terenima USR „Tikvara“, a veoma važno je istaći da je dosadašnji deo priprema protekao baš onako kako je i planirano.

– Više sam nego zadovoljan prvom nedeljom priprema. Kroz uvodnu nedelju prošli smo bez većih poteškoća. Nekako smo već navikli da se tim sastavlja kroz pripreme, jer je u Srbiji prelazni rok specifičan i traje do kraja jula. Još uvek smo u fazi dogovaranja i pregovaranja sa nekim igračima, a neki su još na probi. Najvažnije je da za sada sve ide baš kako treba, a u stalnom smo kontaktu sa fudbalerima koje želimo da dovedemo kod nas.

Napominjem da je kostur ekipe sa nama od prvog dana priprema. Neki igrači koji su bili u našem klubu u protekloj sezoni su otišli, ali će još neki napustiti klub. Isto tako neki su došli, a neki će tek doći. Verujem da ćemo na Kopaoniku gde ćemo biti na pripremama od 24. juna imati mnogo jasniju i stabilniju situaciju u pogledu igračkog kadra, istakao je Dejan Čelar.

Kako i na koji način se odvijao prvi deo priprema i na čega je bio stavljen akcenat u radu?

– Već od prvog dana priprema radili smo na modelu igre. Još ranije, doneli smo odluku o modelu naše igre, ali i o tome kako želimo da izgleda naša ekipa u nastupajućoj sezoni. Kada kažem model igre, tu pre svega mislim na taktiku, ali i kako ćemo rešavati neke standardne situacije na terenu, kako želimo da igramo u defanzivi i napadu.

Radimo studiozno, korak po korak. U stručnom štabu su trener video analitičar, trener za fizičku spremu kao i trener golmana. Nas četvorica činimo jedan tim koji radi sinhronizovano i koji ima isti cilj – da svi zajedno ostvarimo što bolji takmičarski rezultat, naglašava Čelar.

Ekspedicija „plavih“ se 24. juna seli na Kopaonik gde će biti obavljen drugi deo priprema za naredno prvenstvo.

– Pripreme smo tako koncipirali da sve naše trenažne vežbe što više liče na našu igru tokom utakmice. Tako radimo ovde, tako ćemo raditi i na Kopaoniku, gde imamo zakazane i četiri kontrolne utakmice. U međuvremenu ćemo korigovati i doterivati naš model igre i raditi na svim njenim aspektima, kako na fizičkom, tako i na taktičkom, psihološkom i naravno takmičarskom planu. Sve ovo ćemo obavljati kako bi poboljšali kvalitet igre i kako bi te utakmice izgledale baš kako treba.

Treneri često kažu da nije bitan rezultat. On je uvek bitan, samo što on nije prioritetan na pripremama gde je fokus na stvaranju tima. Otežavajuća je okolnost što u ovom delu priprema igrači odlaze i dolaze i nemamo još uvek formiran tim od 22 igrača, napominje šef stručnog štaba OFK „Bačke“.

Koga ste planirali za protivnike na pripremama na Kopaoniku?

– Organizovaćemo utakmice sa ekipama koje se pripremaju na Kopaoniku i okolini. Izvesno je da ćemo odigrati utakmicu sa „Sutjeskom“ iz Nikšića, aktuelnim prvakom Crne Gore, zatim „Dinamom“ iz Vranja i niškim „Radničkim“. Dakle, očekuju nas jaki protivnici. Ne opterećujem se njihovim imenima, bitno mi je da su oni članovi Prve i Superlige Srbije.

Još smo u stvaranju onoga kako će izgledati naš tim, nije nam prioritet da igramo sa najjačim protivnicima, kao što nam nije cilj da igramo sa isuviše slabim protivnicima. Svakako, sve ove aktivnosti koje sada činimo, usmerene su ka tome da u prvom prvenstvenom kolu bude onako kako smo zamislili, jasan je šef stručnog štaba bačkopalanačkog superligaša Dejan Čelar.

Isprobaćemo sve igrače

Trener OFK „Bačke“ Dejan Čelar ističe da će priliku da zaigraju dati svim igračima kako onima koji su na probi, tako i „starosedeocima“.

– Dosta igrača je na probi od početka priprema. Generalno sam zadovoljan onim šta i kako su radili i kako su se ponašali. Kada sastavljamo tim za Superligu i najveće domete, onda moramo biti sasvim precizni i dobro izmeriti svakog od njih. Jedino na taj način možemo utvrditi da li je neko od njih u ovom trenutku za nas, zaključio je Čelar.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here