Žestok zvuk i žurke na plaži na drugom Palanačkom Dunav festu

893

BAČKA PALANKA: Drugi Palanački Dunav fest održan je u Bačkoj Palanci na plaži Rio na Dunavu u petak, 22. juna i subotu, 23. juna.

Prve večeri organizovano je takmičenje neafirmisanih autorskih rok bendova iz Srbije u kojem su učestvovali Harlekin iz Inđije, Moon iz Šapca i Keni nije mrtav iz Kruševca. Jednoglasnom odlukom žirija pobedio je mladi i perspektivni bend Keni nije mrtav koji je nastupao i drugog dana festivala u revijalnom programu.

Keni nije mrtav

Uz popularni cover bend Osmi dan publika je imala priliku da se nakon takmičarskog dela “ugreje” obradama svetskih hitova dok su ljubitelji elektronske muzike đuskali na peskovitoj plaži uz muziku koju su birali Bane Knežević i LNC.

Osmi dan

Program drugog dana je pretrpeo minimalne izmene zbog odlaganja festivala, ali to nije umanjilo uživanje posetilaca. Nakon pobedničkog benda Keni nije mrtav, publici su se predstavili još jedni pobednici. Viva Vops prošle godine osvojio je prvo mesto na Bunt Rok festivalu, a u Bačkoj Palanci svojim energičnim nastupom opravdali su tu titulu.

Viva Vops

Usledila je pank “lekcija” komšijskog benda Gužva u 16-ercu. Osiječani su razmrdali masu ove hladne noći kraj Dunava.

Gužva u 16-ercu

Nakon njih je novosadska atrakcija Pero Defformero nastavila da zabavlja publiku svojim pesmama i scenskim nastupom.

Pero Defformero

Za kraj večeri na Rock bini nastupile su legende pank roka, Atheist Rap koji su tokom devedeset minuta napravili presek svoje duge karijere izvodeći omiljene pesme svoje publike.

Atheist Rap

Na plaži je žurka počela uz dvojac Cheeka & BaloO, a vrlo brzo prostor isped bine postao je pravi plesni podijum. Nakon njih nastupao je Uroš Deak koji je svojim izborom muzike dodatno zagrejao atmosferu da bi Tijana Kabić u velikom stilu zatvorila festival. Publika je uživala i plesala do kasnih sati te iako je bila hladna noć kući su otišli ugrejani.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here