Zlatna Dejana Bačko na prijemu u Gradskoj kući u Novom Sadu

1915

„Treća sreća“ za mladu novosadsku sportistkinju.


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio članicu novosadskog Tekvondo kluba “Gitros“ Dejanu Bačko koja je na Evropskom paratekvondo prvenstvu održanom u bugarskom gradu Plovdivu, osvojila zlatnu medalju pobedivši u finalu aktuelnu svetsku prvakinju i prvu na svetskoj rang listi Ruskinju Sakinat Magomedovu, saopšteno je danas iz pres službe Grada.

– Dejana je, pored sportskog sveta, poznata i kao neko ko je veoma društveno angažovan, a u mnogim situacijma je vidimo kako je hrabrija od mnogih drugih koji nemaju životne izazove poput onih sa kojim se ona bori. I mene svaki susret sa njom ohrabri da bolje radim svoj posao, kad vidim kako ona pristupa životu i kako prilazi životnim izazovima. Ona je pravi borac i dobar čovek, i želim da istaknem da smo veoma ponosni na nju, njenog trenera i čitav tim, kojima čestitam evropsko zlato – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Miloš Vučević.

Dejana Bačko, koja je u Gradsku kuću došla sa svojim trenerom Aleksandrom Andreevskim, istakla je prepričavajući utiske iz Plovdiva, da joj mnogo znači osvojena medalja.

– Po drugi put sam gubila od Ruskinje koja je prva na svetu i u Evropi, a onda treći put, što se kaže „treća sreća“, osvojila sam prvo mesto. Izborila sam se za rezultat 7:6 i pobedivši je postala evropska prvakinja – rekla je Dejana Bačko i zahvalila se Gradu Novom Sadu na velikoj podršci, saoštavaju iz Kabineta gradonačelnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here