Vidovdan v Maglići

594

Dedinská slava Vidovdan sa v Maglići tradične oslavuje každý rok. Tohtoročné oslavy Vidovdanu trvali päť dní, nielen jeden ako je to zvykom.  Všetky dni mali svoje aktivity,  kultúrno umelecké ale aj športové.

Oslavy sa začali v stredu slavskym bdením a vo štvrtok  28. júna v Kultúrnom dome v Maglići, sa konala večerná bohoslužba a posvätil sa slavsky koláč. Bohoslužbu viedol farár srpskej cirkvi Lazar Majstorović. Po večernej bohoslužbe prítomným sa prihovorila predsedníčka Miestneho Spoločenstva Maglić, Marica Stojanovićová.

O 17h bolo v strede dedinky snád najviac občanov ktorý si prišli pozrieť výstavu a predaj ručných prác a koláčov, ktorú organizoval spolok žien z Magliću. O 20h a 30 minúte bolo slávnostné otváranie dedinskej slavy. Potom nasledoval Vidovdanský koncert kultúrno umeleckého spolku Đura Jakšića a hostí.

V piatok a v sobotu boli športové dni. Na fudbalovom ihrisku boli usporiadané medzinárodné Vidovdanské turnaje v kategorii pionierov a kohútikov. Taktiež sa súťažilo v rybolove o CARP CUP a v loveckom dome sa varil lovecký kotlík. Organizotori športových bicyklistov na jazere mali aktivitu pod názvom Pokrokovosť a rozvoj bicyklizmu.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here