Vrhunska predstava i sjajne borbe na Serbian Battle Championship 18 – MMA

1456

BAČKA PALANKA: U petak (06. jul), u Sportskoj hali „Tikvara“, a u okviru Dunavskog bala 2018,  održana je jos jedna vrhunska internacionalna MMA manifestacija Serbian Battle Championship.

Osamnaesta priredba najvišeg svetskog ranga pod SBC banerom opravdala je očekivanja publike u sportskoj dvorani ispunjenoj do poslednjeg mesta. Vrhunska produkcija, besprekorna organizacija i kvalitetni mečevi obeležili su još jednu SBC priredbu u našoj zemlji, dostojnu najbrže rastuceg svetskog sporta – mešovitih borilačkih sportova (MMA).

Publika je imala priliku da uživa u osam odličnih MMA borbi, a pored nastupa dva mlada momka iz Bačke Palanke, Nebojše Mršića i Milana Bodonjija, kruna večeri bila je glavna borba programa između srpskog borca Nemanje „Sledgehammer“ Kovača i Brazilca, Jhonny-ja „Lenhadora“ Carlosa!

Pođimo redom. U prvoj borbi u kategoriji do 66 kg mladi FFT borac iz Sombora, Ognjen Dimić, pobedio je polugom na nozi Mirka Jovanovića. U drugoj borbi večeri, u velter kategoriji, gost iz Nemacke, Eluther Igel pobedio je Dejana Ćosića jednoglasnom sudijskom odlukom.

Jedan od miljenika domaće publike, Nebojša Mršić, stigao je do prve profi MMA pobede gušenjem savladavši Vojislava Janićijevića.

Borba između pripadnica lepšeg pola donela je zaista puno uzbuđenja. U kategoriji do 56 kg, Zorka Stojanović iz Bosne i Hercegovine savladala je Branku Arambašić iz Srbije tehničkim nokautom u prvoj rundi.

U duelu teškaša, petoj borbi SBCa 18, Marko Petković pobedio je Dušana Krstina polugom na ruci.

Jos jedan Family Fight Team borac, iz Novog Sada, Ognjen „Master“ Salatić pobedio je Slađana Dragišića jednoglasnom sudijskom odlukom.

U sedmoj borbi u kateforiji do 93 kg, domaci borac, Milan Bodonji, slavio je po treći put u karijeri brutalnim nokautom u prvoj rundi, pobedivši Mladenka Kunića iz Bosne i Hercegovine.

Osma, glavna borba večeri, u velter kategoriji, do 77 kg, donela je okršaj srpskog borca, jednog od najboljih boraca svoje generacije, Nemanje „Sledhehammer“ Kovača, koji se inače bori u nižoj težinskoj kategoriji, i gosta iz Brazila, vlasnika nekoliko šampionskih pojaseva u Brazilu i Argentini, Jhonny-ja „Lenhador“ Carlosa. Iako Brazilac nije postigao dogovorenu težinsku granicu na zvaničnom merenju, i imao je čak 3 kg više nego što je dozvoljeno, borba je ipak održana. Nažalost, to nije donelo ništa dobro domaćem borcu budući da je Jhonny Carlos slavio nokautom u prvoj rundi. Fizički veći čovek iskoristio je svoju prednost i odneo pobedu, a domaćem borcu ostaje gorak ukus u ustima, i pitanje da li je neprofesionalizam protivnika, koji bez sumnje poseduje vrhunske borilačke kvalitete, i mogućnost da u borbu uđe tezi i odmorniji izbegavanjem skidanja dodatna 3 kg, doneo prevagu i presudio kada je reč o ishodu glavne borbe večeri!

U svakom slučaju, publika u Bačkoj Palanci imala je priliku da uživa u fantastičnoj borilačkoj noći za pamćenje, a sama manifestacija je dala naznaku šta nas u budućnosti očekuje kada je reč o najboljoj domaćoj i regionalnoj MMA organizaciji, SBC!

Serbian Battle Championship 18

REZULTATI, 06. Jul 2018. godine

Sportska Hala TIKVARA, Bačka Palanaka (Srbija)

1. Ognjen Dimić pobedio Mirka Jovanovića završnicom (poluga na nozi) 1R 3:32

2. Eluther Igel pobedio Dejana Ćosića jednoglasnom sudijskom odlukom (Unanimous) 3R 5:00

3. Nebojša Mršić pobedio Vojislava Janićijevića gušenjem (Giljotina) 1R 3:10 CO-MAIN EVENT

4. Zorka Stojanović pobedila Branku Arambašić tehničkim nokautom TKO 1R 1:01

5. Marko Petković pobedio Dušana Krstina završnicom (poluga na ruci – Amerikana) 1R 1:07

6. Ognjen Salatić pobedio Sladjana Dragišića jednoglasnom sudijskom odlukom (Unanimous) 3R 5:00

7. Milan Bodonji pobedio Mladenka Kunića nokautom (High Kick) 1R 1:33

MAIN EVENT

8. Jhonny Carlos pobedio Nemanju Kovača nokautom 1R 2:20

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here