Miodrag Kostić kupio „Viktorija grupu“

1598
Foto: 021

Srpski biznismen Miodrag Kostić kupio je „Viktorija grupu“.


Kako pišu „Novosti“, kompanija „MK grupa“ platila je avans 15. juna, dok će do 15. jula izmiriti ostale obaveze, i to uglavnom prema bankama, od kojih je i kupila većinski deo ove kompanije. Cena je za sada tajna.

Dosadašnji većinski vlasnik „Viktorija grupe“ Milija Babović zadržaće manji paket akcija u svom vlasništvu. Babović je i ranije dobijao i razmatrao opcije za strateška partnerstva, pa i za zajedničko investiranje, spajanje ili pripajanje njihovog poslovnog sistema. Svojevremeno je hrvatski koncern „Agrokor“ bio na korak od toga da kupi „Viktoriju“. Međutim, do dogovora nije došlo, a ubrzo je i kompanija najbogatijeg hrvatskog biznismena ušla u poznate probleme.

[wonderplugin_slider id=26]

 

„Viktorija grupa“ godišnje izveze robu za 178 miliona evra, saznaju Novosti.

Kompanija „Viktorija grupa“ imala je brz i snažan rast, ali je pre nekoliko godina ušla u probleme sa bankarima. Sušna 2012. donela je mali rod uljarica i žitarica, zbog čega je došlo do docnje u vraćanju kredita. Ipak, usledio je reprogram dugova i „Viktorija“ je nastavila sa radom, ali je paralelno tragala za partnerom.

Ovom transakcijom, „MK grupa“ je postala vlasnik i „Sojaproteina“, šidske uljare „Mladost“, SP Laboratorije i subotičkog Veterinarskog zavoda.

U „MK grupi“ su ranije isticali da planiraju nove investicije iz oblasti agrara i da je to prirodan sled jačanja njihove konkurentnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here