Sutra slava i svečano otvaranje hale

2553
Foto: Ilija Medan

GAJDOBRA: Prelepi pravoslavni hram posvećen Svetom Petru i Pavlu, ali i cela Gajdobra, sutra slavi svoju slavu – Petrovdan.

Prilika je to i za svečano otvaranje sportske hale, koja je konačno završena dve decenije od početka izgradnje. Halu će, pored sportista, za časove fizičkog koristiti učenici ovdašnje OŠ „Aleksa Šantić“.

Slava počinje svetom liturgijom u hramu od 9 sati, a svečano otvaranje hale, uz brojne zvanice, je u 11 sati. U 18 sati održaće se u crkvi večernje sa rezanjem slavskog kolača, a ispred hrama u 18.40 predviđen je doček učesnika tradicionalnog Petrovdanskog maratona. Maratonci, kako je ustaljeno, startuju ispred pravoslavne crkve u Bačkoj Palanci.

I predstojećeg vikenda nastaviće se sportski i drugi programi povodom Petrovdana.

U subotu će u novoj hali biti održano „Veče folklora”, u čast pola veka rada ovdašnjeg KUD „Blagoje Parović“. Najavljeni su gosti, bratska društva iz Kragujevca, Trebinja, Nove Gajdobre i Bačke Palanke.

U nedelju, 15. jula je zakazana prezentacija starih jela i predjela iz Hercegovine, kao i takmičenje u kuvanju raštana, te otvaranje etno-postavke ovdašnjeg Udruženja „Tradicija“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here