Besplatne kreativne radionice za decu

1698

I ovo leto Centar za razvoj i unapređenje obrazovanja Poletarac realizuje besplatne radionice za decu od 5 do 14 godina. Radionice su počele u junu i trajaće i tokom jula i avgusta. Edukativni centar Poletarac na ovaj način realizuje projekte  Leto u PoletarcuSvi smo jednaki.


Projekti imaju za cilj da kroz igru deca stiču nove veštine i prošire interesovanja, znanja i vidike. U projekte su uključena deca redovnog školskog i specijalnog, inkluzivnog obrazovanja.

Leto u Poletarcu podrazumeva realizaciju kreativnih i istorijskih radionica tokom meseca juna, jula i avgusta kada deca ne idu u školu. Radionice se održavaju u Bačkoj Palanci u prostorijama edukativnog centra.

Za svu decu radionice su besplatne, a deca se tokom radionica upoznaju sa istorijom Bačke Palake, tradicijom, starim zanatima, koristeći se tehnikama crtanja, slikanja, vajanja.

Ovako su se deca družila na predhodnim radionicama

Tokom projekta „Leto u Poletarcu“ planirano je:

– Prikupljanje starih fotografija, đačkih knjižica, starih predmeta.
– Poseta Narodnoj biblioteci Veljko Petrović
– Poseta Kulturno umetničkom društvu „Kosta Abrašević“
– Održavanje vajarskih radionica
– Održavanje slikarskih radionica
– Održavanje fotografske sekcije radi poređenja Bačke Palanke nekad i sad
– Obilazak 10 najzanimljivih lokacija (spomenici kulture, stare građevine…)
– Radionica na temu iz ormara moje bake (stare porodične fotografije, vez, običaji)
– Preko ovog projekta deca će se upoznati sa preko 10 najzanimljivih očuvanih lokacija      Bačke Palanke koje će fotografisati i uporediti sa starim fotografijama.

Tokom projekta Svi smo jednaki naše Poletarce očekuju radionice izrade maski, obeleživača za knjige, igračaka od papira, izrada nakita, humanitarna izložba tokom Palanačke noći pazara 

U okviru projekata planirana je završna izložba dečijih fotografskih, slikarskih i vajarskih radova kao i starih porodičnih predmeta.

Osim ovih projekata tokom leta biće organizovana i ekološka sekcija prikupljanja stare hartije kao i sakupljanje plastičnih čepova za humanitarnu akciju „Čepom do osmeha“.
Voditelj kreativnih radionica je Stanislava Rokvić master učitelj, a istorijskih, master istorije Nikola Milivojević.

Projekat finansira Carlsberg i Dunđerski fondacija i Opština Bačka Palanka.

Sve radionice su besplatne, uz obaveznu prijavu u prostorijama Poletarca (Trg Bratstva Jedinstva 17), porukom na mail [email protected], kao i putem facebook profila i stranice Poletarca.

Prijava treba da sadrži ime i prezime roditelja, deteta, uzrast deteta i kontakt telefon.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here