„Vi ste zemlja koja je svetu podarila Pupina“ (VIDEO)

721

Američka ambasada u Beogradu na specifičan način odala je počast srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.


„Zahvaljujuci jednom od vas pre 100 godina zastava Srbije vijorila se iznad @WhiteHouse kao i na svim zgradama i javnim institucijama u glavom gradu SAD“, objavila je na svom Tviteru ambasada SAD u Beogradu.

Ispod tog posta objavljen je i jednominutni video spot o Mihajlu Pupinu, koji se opisuje kao predsednik američke akademije nauka, dobitnik Pulicerove nagrade i počasni doktor 18 američkih univerziteta.

„Ali nikada nije zaboravio odakle je došao. Učinio je mnogo za čovečanstvo i za svoju zemlju. Bio je počasni konzul Srbije zahvaljujući kome je američki predsednik Vudro Vilson prvi put u istoriji postavio zastavu Srbije iznad Bele kuće, u čast junaštvu vašeg naroda. Vi ste zemlja koja je svetu podarila Mihajla Pupina, zemlja ljudi i njihovih velikih dostignuća“, navodi se u video spotu.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Predsednica vlade Ana Brnabić boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od danas do 26. jula, gde će u Vašingtonu biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obeležavanja jubileja 100. godišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Podsetimo, i na to da su SAD napravile promotivan spot u čast Srbije i stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući, što je inače prvo podizanje zastave neke strane zemlje na Beloj kući.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here