Mir dolazi iznutra, potražite ga na pravom mestu

3145

Svakodnevnica, stres i zanemarivanje sebe mogu dugoročno da utiču na urušavanje vašeg unutrašnjeg bića, i da se odraze na vašem telu. Priuštite sebi dragocene trenutke potpunog hedonizma i relaksacije i vaše telo će vam biti neizmerno zahvalno.


Studio za masažu „Forever Young“, Bačka Palanka

Za normalno funkcionisanje ljudskog organizma, neophodna je ravnoteža između energije koju sam čovek stvara i energije koja nam dolazi spolja. Odrasli ljudi su sposobni da apsorbuju svega 5 odsto od neophodne Univerzalne životne energije, što bitno utiče na kvalitet života. Postaju podložniji stresovima, a sami tim, usled poremećene energetske ravnoteže i bolestima.

Odlučite se još danas za neku od masaža koje vam pruža novootvoreni Studio „Forever Young“ u Bačkoj Palanci.


Lečenje dodirom: Reiki terapije vraćaju telu energiju

Reiki je tehnika koja se koristi za smanjenje stresa, relaksaciju ali i lečenje uopšte. Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja energijom. Pojam Reiki znači kosmička energija, nebeska. To je ona životna energija koja nas održava vitalnim na planeti. Život je naprosto neprestana razmena energije. Svaki sistem neprestano razmenjuje energiju sa svojom okolinom.

Naziv Reiki na japanskom jeziku upućuje na univerzalnu energiju koja se danas upotrebljava u različitim značenjima. Reiki je ime za univerzalnu životnu energiju koja teče oko nas i u nama. Reiki označava sposobnost kanalisanja univerzalne energije, a Reikijem takođe nazivamo i oblik i metodu prenošenja i primene ove sposobnosti. Sposobnost aktiviranja univerzuma u nama pobuđuje učitelj Reikija takozvanom inicijacijom.

Ono što odlikuje rad sa Reiki metodom je da nije potrebna koncentracija i napor – kad stavite ruke na mesto (ili ih držite iznad tela). Koncentracija i kontrola osećaja nisu neophodne, potrebno je samo da se opustite i stavite ruke (na ili iznad tela). Posebno treba istaći da se za vreme Reiki tretmana ne prenosi loša energija – ovaj tretman daje samo blagodat, to je superiorna tehnika koja isceljuje telo i um i razvija duhovnost. Deluje nezavisno od uverenja – bez obzira u koju religiju ili ideologiju verujete ili ne verujete.Сродна слика

Blagotvorno deluje na sva stvorenja – isceljivanje Reikijem je učinkovito za ljude, životinje, biljke i mesta kao i za sve što postoji u univerzumu. Pojačava dejstvo kada se koristi sa drugim metodama kao što su akupuntura, akupresura, kiropraktika, fitoterapija itd. Reiki revitalizuje energiju tela i uma i pojačava prirodne isceljujuće procese, a utiče na uklanjanje nuspojava lekova.

Reiki je bitan pokretač duhovnog buđenja – podešavajući se na bit Reikija putem samopročišćenja i meditacije i svakodnevne primene Reikija možete napredovati ka samoostvarenju.


Yumeiho – Ispravljanjem držanja tela do zdravlja

Ova specijalna, orijentalna, božanstvena masaža, predstavlja prirodnu metodu samoizlečenja. To je manuelna terapija zasnovana na prirodnom načinu lečenja u kojoj osnovno sredstvo čine ruke terapeuta. Njen tvorac je Masayki Saionji, japanski fizioterapeut koji je ovu masažu kreirao 1978. godine i originalno je nazvao Kotsuban Yumeiho ili Terapija za nameštanje kostiju kukova gnječenjem i pritiskanjem.

Koreni ove masaže potiču iz viševekovne tradicije, mudrosti i filozofije kineske kulture, kao temelj svoje metode ima terapiju zvanu Zheng Ti Fa što znači ’’Lečenje celine’’. Metode Yumeiha se temelje na principu ’’povratne sprege’’, što znači da ukoliko se meka tkiva opuste, kosti i zglobovi mogu namestiti u pravilan položaj, a ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan funkcionalan položaj tada se mišići i tetive povlače iz zategnutog položaja.

Filozofija Yumeiha se temelji na teoriji težišta tela, ono određuje naše zdravlje, ako je težište na idealnom mestu čovek će biti zdrav i osećaće se dobro i težina bi trebala da bude pravilno raspoređena na obe noge, a ako je težište pomereno telo se napinje više na jednu nogu i doći će do iskrivljenja kičme i pojave raznih bolesti.

Yumeiho daje odlične rezultate kod osoba koje dugo sede i na taj način drže telo u istom položaju. Yumeiho se koristi i kod mnogih sportista koji su preopterećeni svakodnevnim intenzivnim treninzima i daje odlične rezultate.Veoma je povoljna i za osobe starijeg doba kod kojih je delotvorna za rešavanje tegoba vezanih uz slabu cirkulaciju, nedovoljno kretanje, loše držanje i ostalih problema koji su sakupljeni tokom života.

Ova terapija dosta povoljno utiče na različite probleme lokomotonog sistema, glavobolje, bolove u vratnom i ramenom predelu, bolovi u kukovima,grčevi u mišićima,skolioze,spondiloze,dobre rezultate daje u sprečavanju bolova i deformiteta koštano zglobnog sistema. Yumeiho terapija vas čini gipkim i lakim, izgled tela i držanje se poboljšavaju oslobađa vas fizičkog i mentalnog zamora,depresija,poboljšava raspoloženje i ponovo uspostavlja sposobnost samoisceljenja. Zato se na istoku koristi kao preventivna metoda.

Dobro izvedena Yumeiho masaža prodire duboko u biće.Ne otklanja samo bol, već poboljšava i stabilizuje emocionalno stanje-vraća osmeh na lice.

Primenom ove masaže postiže se: smanjenje mišićnog tonusa, razmekšavanje vezivnotkivnih struktura, poboljšanje krvne i limfne cirkulacije, kao i lokalnog metabolizma, postiže se i povećavanje obima pokreta u tretiranim zglobovima, opšta relaksacija i regenaracija čitavog organizma.


Tradicionalna THAI masaža – podsticanje energetske cirkulacije u kanalima

Tradicionalna tajlandska masaža vodi poreklo iz Indije, gde je počela njena upotreba još pre 25 vekova, obavlja se na podu, na madracu i traje od 60-120 minuta.

Postoje dve varijante tajlandske masaže, obična i uljana masaža. Razlika je samo u tome što je kod uljane masaže koža masna i klizava. Zbog lekovitih efekata koji se postižu tek nekoliko sati nakon tretmana, treba izbegavati tuširanje bar 3 sata nakon završetka uljane masaže.

Tajlandska masaža podrazumeva rad na energetskim meridijanima i akupresurnim tačkama. Samu masažu terapeuti vrše pritiskom prstima, laktovima, kolenima ili nogama, a ovaj vid masaže ima izuzetno povoljno dejstvo na probleme sa zglobovima, išijas ili bolove u ramenima.

U njoj se spajaju pozitivni efekti akupresure, joge i refleksologije tako da se njome postižu smirenost i regeneracija umornih delova organizma, povećava se elastičnost tela, stimuliše se rad unutrašnjih organa i poboljšava se cirkulacija.

Ovakav tip masaže tela bazira se na deset najvažnijih energetskih kanala kojima teče životna energija a koji se nalaze na dva prsta ispod površine kože i protežu se kroz celo telo. Tajlandskom masažom se otklanjaju blokade u ovim kanalima i omogućuje se potpuni protok energije kroz organizam.

O benefitima tradicionalne tajlandske masaže govori činjenica da je priznata od strane međunarodne zdravstvene organizacije Evrope kao prirodno lekovita preventivna delatnost..


Manipulativne tehnike kičmenog stuba i ostalih zglobova Kiropraktikom

 

Kiropraktika je mehanoprocedura i prestavlja ručno korigovanje položaja zglobova, ili u narodu poznata kao “ručno nameštanje izmeštenih zglobova”. Kiropraktika spada u manipulativne tehnike za koje se znalo pre više hiljada godina, što se vidi još iz biblijskih priča. Nameštanje kostiju i zglobova spada u tradicionalne postupke.

Od Hipokrata preko srednjevekovnih i renesansnih lekara postupci se nisu menjali. Prve manipulacije rađene su tada na osnovu sličnosti sa kostima i zglobovima životinja. Prva škola kiropraktike nazvana po Palmeru – Palmerova škola. Tada je kiropraktika i dobila ime, izvedeno iz reči chiros-ruka, praxis-raditi, što bi značilo uraditi rukom.

Koreni današnje kiropraktike nalaze se u tradicionalnoj kineskoj medicine, prema kojoj struktura svakog tela određuje njegovu funkciju. Ukoliko dođe do promene strukture, dolazi do blokade, bloka, i na tom mesti bloka do prekida toka životne energije i do pojave bolesti.

Zadatak kiropraktora je da uoči blok, da ga manipulativnom tehnikom otkloni, samim tim otkloni energetski blok na određenom nivou, te da se nakon toga telu pruži mogućnost da organizam otpočne prirodni proces samoizlečenja.

Danas se uloga kiropraktike u tretmanu bola u vratu, krstima, zatim kod muskuloskeletnih poremećaja ne može negirati. Najviše sredstava izdvojeno je za proveru efikasnosti kiropraktike u tretmanu lumbalnog sindroma. Kiroparktika je u odnosu na druge metode najefikasnija u tretmanu diskus hernie u lumbalnom delu kičme.


Opustite telo i um uz Akupresuru

Akupresura je vrsta medicine koja potiče iz Azije i bazira se na japanskoj i kineskoj tradicionalnoj medicini.

Akupresura je drevna kineska tehnika koja se sastoji u presuri – pritiska prsta na tzv. aku – tačke. Ravnoteža  energije unutar tela smatra se osnovom zdravlja, ne samo telesnog nego i psiho – emocionalnog. U našem telu postoji 14 glavnih energetskih tokova ili meridijana koji su povezani sa različitim organima i psiho-emocionalnim izražajima. Na svakom meridijanu nalaze se mnoge akupresurne ili akupunkturne tačke, čijim povezivanjem dobijamo meridijane. To su tačke ulaska i izlaska energije.

Tačke za akupresuru poređane su duž 14 meridijana koji ne odgovaraju ni jednom fiziološkom procesu ili anatomskoj strukturi tela. Tako, može se pritisnuti samo jedna tačka da bi se ublažio određeni simptom ili tegoba, ili niz tačaka određenim redosledom kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma. Na svakom meridijanu se nalaze akupresurne tačke koje su povezane sa jednim ili više vitalnih organa. Stimulišući ih masažom, grejanjem ili iglama, možete povratiti unutrašnju ravnotežu i ublažiti tegobe. Akupresura koristi iste tačke kao i akupunktura, ali u ovoj tehnici tačke se tretiraju pritiskom prsta ili šake, dok se u akupunkturi tačke stimulišu ubadanjem iglica.

Pored toga što olakšava bol, akupresura izvanredno pomaže i u ponovnom uspostavljanju ravnoteže tela, uklanjajući napetost i stres koji mu onemogućava normalno funkcionisanje i negativno deluje na imunitet. Ona omogućava telu da se prilagodi promenama u sredini u kojoj egzistira, pruža otpor bolesti. Upotrebljava se pri najrazličitijim tegobama, kao što su stres, glavobolje, bolovi u ramenom predelu i vratu, bolovi, alergije, menstruacijski bolovi, umor, nesanica, digestivne smetnje, mučnina i bolovi u leđima.

Neke osobe efekat akupresure osete već nakon jednog ili dva tretmana. Nekima je potrebno malo više da bi im telo reagovalo i da se osete pozitivni pomaci u duševnom, fizičkom i emocionalnom stanju.

 

Rizici akupresure su minimalni, pod slovom da se poštuju sve mere opreza. Postoje određene tačke koje se ne smeju pritiskati tokom trudnoće, niti se pritiskaju otvorene rane, proširene vene, tumori, upaljena ili inficirana koža, mesta nedavnog operacionog zahvata ili predeli u kojima se sumnja na prelom kosti.

Pozovite, konsultujte se sa stučnjakom koja je masaža najefikasnija u vašem slučaju.


Setifikovan terapeutski maser – Dragan Kozomora

Email: [email protected]

Kontakt telefon: 065 2148767

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here