Otac uzgajao marihuanu u Bačkom Petrovcu, sinovi u Beču

6718

BAČKI PETROVAC, BEČ: U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave u Novom Sadu i austrijske policije otkrivene su tri laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dve u Austriji i jednu u Srbiji i uhapšeno šest osoba.

Nakon višemesečnog rada i intenzivne međunarodne saradnje u Beču je uhapšeno pet srpskih državljana I.G. (1989) iz Bačkog Petrovca, K. G. (1986) i N. D. (1975) iz Novog Sada, K. D. (1986) iz Beograda i K.D. (1980) iz Čačka, dok je istovremeno u Srbiji uhapšen Z. G. (1964) iz Bačkog Petrovca.

U dve ilegalne laboratorije u Beču pronađeno je 1.211 biljaka, kao i oprema za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je u Srbiji kod Z. G., čiji su sinovi I. G. i K. G. uhapšeni u Beču pronađena još jedna laboratorija sa oko 150 biljaka i opremom.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Z.G. će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem tužilaštvu u Novom Sadu.

[wonderplugin_slider id=24]

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here