„Saobraćajna džungla“ u Bačkoj Palanci prema graničnom prelazu

3172

BAČKA PALANKA: Veći broj žitelja, a i privrednih subjekata u Bačkoj Palanci obratio se redakciji BAP VESTI kako bi nas zamolili da skrenemo pažnju javnosti na probleme koji nastaju stvaranjem dugačkih kolona kamiona u ulici Svetozara Miletića, na putnom pravcu ka graničnom prelazu Bačka Palanka – Ilok.

Inače na ovom mestu je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje. Naravno sa razlogom.

Građanima koji žive u ovom delu ulice Svetozara Miletića svakodnevno, već duže vreme, je otežano normalno funkcionisanje. Nekada se kolona teretnih vozila proteže i do crkve Svetog Jovana Krstitelja, a ponekad se nastavlja i u ulici Kralja Petra Prvog. U momentu dok pišemo ovaj tekst kolona se proteže od mosta do kućnog broja 33.


Na ovu temu smo razgovarali sa Dejanom Bobačekom koji živi na kućnom broju 21 u ulici Svetozara Miletića.

“ Ovaj kraj je postao nemoguć za život, jer ovo traje mesecima. Ja konkretno imam operisanu stariju baku koja ima 75 godina, a ćuprija mi je konstatno blokirana. Ne mogu ni da pomislim šta bi se dogodilo ukoliko bi joj pozlilo. Ljudi ne mogu svojim vozilima da normalno idu na posao, da obavljaju svoje dnevne aktivnosti. Moja dobra prijateljica je u poodmakloj trudnoći, a bukvalno je nemoguće da se izađe automobilom ili da se priđe njenoj kući vozilom. Ulaz u „Rasadnik“ je ili blokiran ili je otežan ulaz, što je apsolutno saobraćajno nebezbedno, a u ovom delu živi puno male dece“ – kaže naš sagovornik.

„Noću od paljenja kamiona radi pomeranja se ne može normalno spavati – nastavlja Dejan i dodaje – strada asfalt na kolovozu, a često je opšti saobraćajni kolaps“.

Treba podsetiti da se ovde nalaze i maloprodajni objekat „Podunavlje“ i „Kasica“, kao i jedna perionica automobila koji trpe štetu zbog blokiranog prilaza.

Ovim putem želimo da javno skrenemo pažnju saobraćajnoj policiji i nadležnima iz Savezne uprave carine da što pre reše ovaj problem opšte saobraćajne bezbednosti.

Predlozi su ili da revnosnijim radom carine na više punktova smanje prosečno čekanje vozila ili da se infrastukturno rešava parking za vozila na čekanju. U svakom slučuju prevashodno je neophodno rešiti problem normalnog funkcionisanja građana i privrednih subjekata u ovom delu Bačke Palanke.

I naravno, pridržavati se propisa iz oblasti bezbednosti u saobraćaju!

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here