Unapređenje poslovnog ambijenta kroz razvoj eUprave

Održan javno-privatni dijalog

1032

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica održao je juče, 31. jula 2018. godine, u maloj sali SO Bačka Palanka, sastanak sa predstavnicima NALED-a, privrednicima bačkopalanačke opštine i funkcionerima Opštinske uprave.

Javno-privatni dijalog „Unapređenje poslovnog ambijenta kroz razvoj eUprave“ jedna je od aktivnosti NALED-a i lokalnih samouprava koja za cilj ima poboljšanje poslovne klime na nacionalnom i lokalnom nivou.

Izvršna direktorka NALED-a, Violeta Jovanović, u svom obraćanju prisutnima pozvala je na saradnju i ponudila pomoć NALED-a u vidu dodatnih obuka zaposlenima u Upravi radi lakše potpune implementacije elektronskog poslovanja koje za krajnji cilj ima povezivanje svih institucija u opštini od kojih građani i privrednici trebuju različite
vrste dokumenata.

Marija Kujačić, načelnik odeljenja za standardizaciju i sertifikaciju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu

Pored Violete Jovanović, prisutnima su se obratili i Vojislav Genić, član Upravnog odbora NALED-a i Marija Kujačić, načelnik odeljenja za standardizaciju i sertifikaciju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Predsednik Šušnica istakao je da je lokalna samouprava svesna važnosti partnerskog odnosa i kvalitetne komunikacije između privatnog, civilnog i javnog sektora, te da je otvorena za svaki vid saradnje i unapređivanja na tom polju.

Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka

Aleksandar Borković, zamenik predsednika opštine Bačka Palanka, izneo je podatak da na teritoriji opštine postoji 736 aktivnih privrednih društava i 1391 registrovanih preduzetnika, te da je bačkopalanačka opština sredina uspešnih privrednika i uspešnih privatizacija.

Predstavnici kompanija Tarkett, Plattner, Nectar, Fructus, Carlsberg, Dunavprevoz, kao i sekretar Opštinskog udruženja preduzetnika Bačka Palanka, zajedno sa rukovodiocima odeljenja Opštinske uprave, uzeli su aktivno učešće u iznošenju problema sa kojima se susreću u primeni elektronskog poslovanja, te su izneli i ideje za poboljšanje i unapređenje
samog sistema.

[wonderplugin_slider id=27]

 

Zaključak svih prisutnih jeste da uvođenje i primena elektronskog poslovanja, pored trenutnih manjkavosti, predstavlja odličan sistem rada koji će u mnogome olakšati pribavljanje dokumenata iz različitih institucija privrednim subjektima i fizičkim licima, a samim tim doprineti i još povoljnijoj poslovnoj klimi na svim nivoima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here