„Tatravagonka bratstvo“ i „Profikat“ unapređuju saradnju

795
vojvodina.gov.rs

BAČKI PETROVAC: Subotička „Tatravagonka bratstvo“ i preduzeće „Profikat“ iz Bačkog Petrovca potpisali su sporazum o saradnji. On podrazumeva proizvodnju komponenti za vagone, a potpisinici kažu da je to samo jedan korak u proširenju njihovog dosadašnjeg poslovanja.

Dva preduzeće koja 5 godina sarađuju, odlučila su da saradnju unaprede. Postignut je dogovor da Profikat počne sa proizvodnjom podsklopova za vagone koje pravi Subotička firma.

“To znači dodatno zapošljavanje radnje snage. Svesni ste da je teško obezbediti kvalitetnu radnu snagu i zato ćemo mi uložiti u obuku i školovanje kadrova, jer standardi za proizvodnju železničkih vagona su izuzetno rigorozni i zahteva određeni nivo znanja i kompetentnosti da bi se te komponente proizvele”, rekao je Ivan Zabunov, direktor “Profikat”.

vojvodina.gov.rs

Do kraja godine će zbog proširenja proizvodnje biti zaposleno 10-oro ljudi, a ukupno se očekuje zapošljavanje 30 novih radnika. U subotičkom preduzeću veruju da je to početak saradnje na duže staze.

“Ja verujem da je ovo prvi korak ka nekoj dužoj saradnji sa firmom Profikat. U toj firmi vidimo  veliku perspektivu, vidimo da napreduje i verujem da će ta saradnja neće biti kratka,već stabilna i dugotrajna”, Vladimir Sedlak, director preduzeća “Tatravagonka bratstvo”.

U Pokrajinskoj Vladi su veoma zadovoljni zbog potpisanog ugovora.

“Pokrajinska vlada u potpunosti podržava zaključivanje ovog ugovora i dalji razvoj kooperacije firmi profikat i tatravagonka, naročito zadržavanje kadrova u domenu varenja i metzalske industrije koji se nesrazmerno u velikom broju odlivaju i odlaze i naše zemlje kako bi napli svoje utočište i novi posao na teritoriji zemalja Evropske unije”, Ivan Đoković,  pokrajinski sekretar za privredu I turizam.

Vrednost sporazuma je oko dva miliona evra na godišnjem nivou, ali se očekuje da bude i veća, srazmerno povećanju proizvodnje, pošto tražnja postoji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here