Moj je deda bio Hrvat, a ja sam premijerka Srbije!

837

Povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govor Aleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obeležavanju godišnjice „Oluje, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh koji pokušava da „izokrene istinu“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu

„Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam videla ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno belo i obrnuto, belo crno“, rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da od predsednika Srbije Vučića nije čula nikakve fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali „Oluju“.

[wonderplugin_slider id=26]

 

U emotivnom odgovoru na pitanja novinara, Brnabićeva je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je pored te činjenice ona postala predsednica Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

„To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsednika Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom“, navela je Brnabićeva.

Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić ne sme ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko poreklo.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here