Počeli sa radom

Iz KK "Feniks"

779

Kao i svakog leta, i ove godine su mladi košarkaši „Feniksa“ počeli sa radom prvog ponedeljka u avgustu.


Po rečima Tomislava Đuretića, sa radom su krenuli sa svim mlađim selekcijama, osim sa juniorskom koja će startovati oko 15. avgusta.

– Počeli smo sa radom sa minibasket selekcijom, kao i mlađim pionirima, pionirima i kadetima. Radićemo gotovo ceo mesec na otvorenim terenima Sportsko-rekreacionog centra „Tikvara“, dok krajem meseca ne pređemo u Sportsku halu. Koristićemo lepo vreme i dobre uslove na otvorenim terenima kako bi se što bolje pripremili za nastupajuću sezonu, navodi Đuretić.

Košarkaški klub „Feniks“ još nije prijavio mlađe selekcije za takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Vojvodine, ali planira da to učini krajem meseca. KK „Feniks“ će najverovatnije prijaviti pet-šest takmičarskih selekcija mlađih kategorija.

– Planiramo da od marta-aprila naredne godine ponovo uđemo u seniorsko takmičenje i igramo Letnju seniorsku ligu. Probaćemo da juniorima priključimo dva-tri starija igrača, ali to je samo ideja. Da li ćemo uspeti u tome, ostaje da se vidi, Điretić.

Krajem avgusta „Feniks“ planira da odvede petnaestak dece na kamp u Rožanstvu koje se nalazi između Zlatibora i Sirogojna. Taj kamp je dogovoren između tri kluba, „Sports vorlda“ i „Stara“ iz Novog Sada i bačkopalanačkog „Feniksa“.

– U organizaciji ova tri kluba idemo samostalno na kamp od 21. do 30. avgusta. Naš trener Marko Lauter je bio deset dana na pripremama kadetske reprezentacije Srbije 2003. godišta u Kragujevcu. Tamo su odigrali dve prijateljske utakmice sa reprezentacijom Slovenije i obe dobili. Naš košarkaš 2004. godišta Luka Radusin, je bio učesnik Razvojno trenažnog centra Košarkaškog saveza Srbije na Karatašu od 24. juna do 4. jula, dobro se pokazao, pa ćemo da vidimo kako će se dalje razvijati, zaključuje Tomislav Đuretić iz Košarkaškog kluba „Feniks“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here