Po drugi put u noćni pazar

U toku je "Palanački noćni pazar".

2052

BAČKA PALANKA: Danas (16.08.) od 18 časova u uskoj ulici počeo je drugi po redu „Palanački noćni pazar“ i trajaće do ponoći.


Kao i prošlog meseca, i ovaj put manifestaciju je posetio veliki broj ljudi, a broj izlagača je dupliran u odnosu na prvi pazar i ima ih preko 60. Ručni rad, nakit, proizvodi od kože, ali i domaći gurmanski zalogaji ponovo su zainteresovali naše sugrađane.

I ovaj put u okviru Palanačkog noćnog pazara, a u programu za decu Edukativnog centra „Poletarac“, održane su kreativne radionice i sve što su deca napravila prodaje se u humanitarne svrhe, gde će sva prikupljena sredstva biti donirana za operaciju četvorogodišnjeg Vilijama Ćutila.

Mirjana Babić

„U organizaciji Udruženja FROT potrošača sa suoorganizatorom Savetom za rodnu ravnopravnost SO Bačka Palanka održava se drugi „Palanački noćni pazar“. Potrudili smo se da dovedemo izlagače koji do sad nisu bili ovde, a koji su ujedno interesantni za Bačkopalančane. Tu je štand sa sirom iz Beograda koji je vrlo specifičan i degustira se uz dobro vino, ali i proizvodi od drveta. Imamo izlagače i iz Kucure, Kovilja, Sremskih Karlovaca, pa čak i Niša, rekla je Mirjana Babić iz organizacije.

Naša sagovornica kaže da će ova manifestacija preći u tradiciju i da će se, kao i u ostalim gradovima, održavati svakog meseca.

Jedan od štandova koji je izazvao oduševljene među posetiocima je i štand sa domaćim mesnim proizvodima – zanatska radnja „Dačo“ iz Kucure. Postoje još od 1929., a prema rečima Dragane Savić, prvi su u Vojvodini. Tražilo se parče više njihove domaće kobasice, kulena, pršute, šunke…

Dragana Savić

„Vrlo smo traženi i cenjeni i zbog toga smo zahvalni našim potrošačima. Naše domaće proizvode ljudi cene i prepoznaju kvalitet, zato nam se uvek vraćaju. Ovo je stari način proizvodnje, onako kako su naši stari radili, bez aditiva, i drugih veštačkih dodataka“, rekla je Dragana ispred zanatske radnje „Dačo“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here