KUD „Jovan Dučić“ u Grčkoj

1753
Foto: Nikola Janičić

Kulturno-umetničko društvo „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre sa dečjim sastavom gostovao je u Grčkoj od 22. do 29. avgusta.


Boravili su u mestu Olimpik bič koje se nalazi na obali mora i obodu prostrane ravnice ispod Olimpa.

Prvi nastup imali su 24. avgusta u banjskom mestu Lutra na samom severu Grčke gde su pre nastupa uživali u lepoti prirode ovog živopisnog mesta.

Foto: Nikola Janičić

Tu su dočekani, kako kažu, i više nego prijateljski, a za to je zaslužan gospodin Jorgos Mpairamis organizator svečanosti u Lutri koji je posvetio mnogo pažnje gostima iz Srbije, a sama manifestacija kojoj je prisustvovalo mnoštvo publike, počela je himnom Grčke i Srbije.

Drugi nastup je bio u mestu Peristasi koje je nedaleko od Olimpik biča, a koje se „naslanja“ na opštinsko sedište Katerini.

Foto: Nikola Janičić

Igrane su četiri koreografije – Igre iz Leskovca, Igre iz Užica, Igre Lepeničkog kraja i Igre iz Kobišnice.

Dečiji sastav išao je u pratnji umetničkog rukovodioca Milana Damjanca, a tu su bili i Milica Vajagić – asistent i umetnički rukovodilac pripremne grupe, Biljana Dragumilo – roditelj, član uprave, Gojko Kuljić – član uprave, vođa puta, Tanja Vasković – roditelj i Nikola Janičić – fotograf.

Članovi dečijeg sastava koji su išli u Grčku su Veljko Albijanić, Ilija Vajagić, Stefan Kuljić, Uroš Kuljić, Momčilo Mastilović, Igor Dokman, Nataša Kuljić, Vukašin Kuljić, Miloš Samardžić, Todor Dragumilo, Milica Maksimović, Milena Rodić, Jovana Janičić, Dragana Rodić, Teodora Dragumilo, Dragana Vasković, Jovana Gašić. Milosava Radović, Ljiljana Ćulibrk, Lazar Grče, Marko Rodić, Jovan Dragumilo, Marija Ivezić i Jovan Radun.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here