Kako je Bačka igrala sa Partizanom? Statistika govori o tome.

776

BEOGRAD: Partizan jeste savladao OFK Bačku, međutim, niti njegovi navijači zbog toga pevaju, niti Zoran Mirković, kako sam kaže, može da bude zadovoljan igrom.

A gosti iz Bačke Palanke ne samo da su se predstavili u drugačijem izdanju nego iz prethodnih orkšaja sa crno-belima (znatno ofanzivniji, za razliku od utakmica na kojima su uglavnom stajali iza lopte) nego umalo da odnesu bodove iz Humske.

Na kraju je bio 1:0, pogotokom mladog štopera Svetozara Markovića, međutim, koliko je igra domaćina bila neubedljiva pokazuju statistički podaci i obradi TV Arena sport, neposredno po okončanju duela sedmog superligaškog kola.

Crno-beli su imali manji posed lopte (48:52 u procentima) što se može pripisati činjenici da su od 73. minuta imali igrača manje na terenu (isključen Nemanja R. Miletić). Mada, svakako ne priliči Partizanu ni da se brani, niti je u bliskoj prošlosti sa nekim superligaškim timom, kod kuće, imao takav odnos.

I ukupan broj šuteva je u korist Bačke (8:5), broj udaraca u okvir gola takođe (3:2), dok je jedini parametar u korist domaćina broj kornera, ubedljivo na strani Parnog valjka (14:5).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here