Završila se 51. Iločka berba grožđa. Pogledajte i kako je bilo u Iloku

1186
Foto: Josip Ćutunić

ILOK: Tradicionalna 51. Iločka berba grožđa završena je u nedelju 2. septembra nakon punih jedanaest dana kulturno-zabavnog programa i prigodnih eno-gastro sadržaja. Ilok se ponovno potvrdio kao grad – vrhunski domaćin, ali i grad koji svojom bogatom kulturnom baštinom i tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnjom visokokvalitetnih vina može privući mnogobrojne posetioce iz svih krajeva Hrvatske i susednih država.

U petak je 51. Iločka berba grožđa ušla u svoje veliko finale, a u večernjim satima je održan koncert grupe Magazin, dok je u subotu, s prvim danom septembra uz brojne sadržaje posebno zanimljiv bio kulinarski show World Master Chefa Branka Ognjenovića, pa brojni gosti 51. Iločke berbe grožđa nisu propustili probati njegov vrhunski vinski gulaš.

Uz nastupe KUD-ova i veliki vatromet, subotnje veče se završilo uz koncert Giuliana, a feštalo se i u Starom podrumu, dok je posljednji dan 51. Iločke berbe grožđa protekao uz mozaične sadržaje za cijelu obitelj, od šahovskih izazova, do prigodnog dečjeg programa.

51. Iločku berbu grožđa organizovao je Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U manifestaciju su bili uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Takođe, u organizaciju ovogodišnjeg programa 51. Iločke berbe grožđa s brojnim aktivnostima bili su uključeni i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okoline.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here