Gajdobrani na republičkom takmičenju

KUD "Blagoje Parović"

1363

Nakon spektakularnog koncerta, održanog povodom seoske slave, svečanog otvaranja sportske hale i 50 godina postojanja folklora u Gajdobri, KUD „Blagoje Parović“ nastavlja sa nizanjem uspeha.


– Naime, pripremni sastav našeg KUD-a se plasirao na republičko takmičenje, koje će se održati 15. septembra u mestu Ratina kod Kraljeva, rekao nam je Miloš Babalj, umetnički direktor KUD „Blagoje Parović“.

Igrama iz istočne Hercegovine ovaj sastav je prošao opštinsko takmičenje održano u aprilu u Bačkoj Palanci, zatim smo bili uspešni u maju na zonskom takmičenju u Čelarevu, a sedam dana kasnije na pokrajinskom takmičenju održanom u Futogu od 60 sastava samo su četiri, a među njima i mi, obezbedili svoje mesto u nadmetanju najboljih u državi.

Takođe, ovaj sastav će učestvovati i na 10. festivalu dečijeg narodnog stvaralaštva izvornih grupa, u Vrbasu 23. septembra. Uz to, vršimo upis novih članova, kako bismo priuštili svoj deci koja do sad nisu igrala folklor da se priključe ostvarivanju novih pobeda i stvaranju mnogobrojnih prijateljstava. KUD „Blagoje Parović“ je izuzetno ponosan na svoje igrače i nadamo se da će nas još mnogo puta obradovati svojim dostignućima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here