„Poslodavcu žena treba da radi, a ne da sutra ode na bolovanje“ (VIDEO)

6263

Milena Antić iz Ministarstva rada gostujući na RTS izjavila je da su poslodavcima žene potrebne da rade, a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo.


Antić je to izjavila tokom razgovora o novim zakonskim rešenjima prema kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama značajno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.

Na pitanje koliko je žena oštećeno ovakvim novim propisima, Antić je odgovorila da „ne možemo da znamo koliko je oštećeno i da li su oštećene“.

[wonderplugin_slider id=26]

 

„Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva radi nege deteta je mera usklađivanja rada i roditeljstva, namenjena je zaposlenoj ženi koja u periodu kada se porodi koristi odsustvo u skladu sa zakonom. Znači žena koja stvarno radi, što znači da je zasnovala radni odnos i da je provela određeno vreme na radu“, rekla je Antić za RTS.

Na pitanje koliko to određeno vreme odnosi, ukazujući da je moguće da žena jednog dana počne da radi, a sledećeg zatrudni, Antić je odgovorila: „Nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu. Njemu je žena potrebna da radi, zasnivate radni odnos da bi radili a ne da bi sutradan otišli na bolovanje“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here