Opština Bačka Palanka predstavila svoje specijalitete na festivalu „Ukusi Vojvodine“

1908

NOVI SAD: U organizaciji Inetrfesta minulog vikenda (8. i 9. septembar) u Limanskom parku u Novom Sadu održao se Gastronomski festival “Ukusi Vojvodine”. Posetioci su mogli da biraju među raznovrsnim specijalitetima, a u ponudi je bilo preko sto vojvođanskih jela.

Ni kiša koja je u subotu ujutru padala nije mogla da pokvari raspoloženje, tako da je do podneva park preplavio veliki broj posetioca. Mnogi su se odlučili za porodični ručak u prirodi na klupama i stolovima, a bilo je dosta i onih koji su u plastičnim kutijama nosili hranu kući.

Prvog dana najveće interesovanje je bilo za svinjskim i ovčijim paprikašem koji se prodavao za 450 dinara, a sledile su ih pikantne mađarske kobasice za koje je trebalo izdvojiti 250 dinara. Pomama je bila i za štrudlama koje su koštale 300 dinara, dok je cena za testo sa makom bila 250, a za krofne 100 dinara. Naravno, ovo je bio samo mali deo ponude, jer je na meniju bila i pečena riba, kulen, sirevi, proizvodi od mangulice, sarma i raznovrsna testenina.

Od pića najinteresantnija su bila vina, rakije i zanatska piva. Vinske čaše od 250 dinara, kao i vaučeri za plaćanje prodaju se na štandu tik uz stazu kada se u park uđe sa Bulevara Oslobođenja.

Tokom subote i nedelje najbolji kuvari pokazali su umeće u nekoliko kategorija: u pripremanju modernog jela na vojvođanski način, u spremanju paste i rečne ribe, kao i dezerta.

Opština Bačka Palanka na festivalu Ukusi Vojvodine

Na festivalu Ukusi Vojvodine predstavila se i opština Bačka Palanka. U organizaciji Turističke organizacije opštine Bačka Palanka obezbeđen je štand na kome su učestvovali:

  • Vinarija „Tri međe i oblak“ iz Neština
  • „Sremački zalogaj“ – porodica Stošić iz Neština (slatko, pekmezi, sirupi, ajvar, rakija),
  • Poljoprivredno gazdinstvo „Katarina Lipovac“ iz Bačke Palanke (proizvodi od malina, pekmez, slatko, liker, dezertni preliv)
  • Gorana Čubrilo (kolači, gomboce, štrudle sa orasima, makom, pekmezi)
  • Udruženje „Svilen konac“ iz Obrovca – Danijela Vranješ Gajić (kuglof, pite, štrudle).
Svi učesnici ovog festivala su jednoglasni u oceni da je ova manifestacija bila veoma dobro organizovana, sa visokom posetom i odličnom prodajom.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here