Održani „Ovčarski dani“

U Obrovcu

1055

U subotu (08.09.) u Obrovcu je jedanaesti put održana tradicionalna manifestacija „Ovčarski dani – Obrovac 2018“.


Ovoj manifestaciji prisustvolo je nekoliko stotina gostiju, zvanica, kao i odgajivača ovaca rase Il d Frans iz Kaća, Bačkog Novog Sela, Obrovca i drugih mesta.

-Na jedanaestoj regionalnoj izložbi ovaca poznate i priznate franscuske rase, ocenjivana su 92 grla u konkurenciji ovaca, ovnova i šilježadi – kaže Dragan Petrović, jedan od organizatora ove manifestacije.

– Vlasnicima najbolje ocenjenih grla uručeni su pehari i diplome, a peharom je nagrađen i vlasnik šampoionskog ovna, Vlajko Jovešić iz Bačkog Novog Sela.

U konkurenciji ovnova prvo mesto pripalo je Slavku Iliću iz Kaća, drugo mesto Bojanu Jakovljeviću i treće Aleksandru Antiću iz Obrovca. Najbolju kolekciju ovaca izložio je Stanislav Medić iz Obrovca, drugo mesto za izloženu kolekciju osvojio je Saša Trbojević iz Karađorđeva, a treće kolekcija vlasnika Vlajka Jovešića iz Bačkog Novog Sela.

Prvo mesto za izloženu šilježad pripalo je Goranu Ćosoviću iz Obrovca, dok je Vlajko Jovešić izložio šilježad koja su po oceni stručnog žirija osvojila drugu nagradu. Šilježad Dragana Petrovića iz Obrovca, zauzela su treće mesto.

U sklopu 11. Regionalne ozložbe ovaca, održano je i šišanje ovaca, kao i kuvanje ovčejeg paprikaša – čobanca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here