10 najskupljih naočara na svetu

Naočare od 408.000 $

5820

Još i u vreme renesanse naočare su postale statusni simbol i pitanje prestiža. U Firenci su naočare izrađivane od skupocenih materijala, kao što su zlato, slonovača i kornjačinih oklopa.


Piše: Zora Šarac – dipl. optometrista

Ništa se nije premonilo ni do danas, tako da se vodeći svetski brendovi utrkuju ko će napraviti skupocenije naočare, a poznate ličnosti svetskog džet seta ko će u svojoj kolekciji imati skuplje.

Pogledajte koji su modeli trenutno najskuplji na svetskom tržištu.


Bentley Platinum – 45.276 $

Bentley. Ime govori samo za sebe. Engleski brend koji se bavi izradom skupocenih automobila. Međutim, luksuzni brend proizvodi naočare koje možete upariti sa skupocenim automobilom. U saradnji sa Estede kompanijom proizveli su limitiranu ediciju naočara koje kako i ime kaže Bentley Platinum, jesu izrađene od čiste platine. Jeftinije varijante izrađene od srebra i zlata su takođe dostupne. Ram naočara sofisticiranog dizajna je savršeno izrađen i aludira na luksuznu kompaniju u kojoj je sve pitanje klase i finesa. I dok je dizajn suptilan, cena nije uopšte! Ove naočare koštaju $45,276.


Gold and Wood 253 Diamond – 55.000 $

Ovaj model dovoljno govori sam za sebe. Majstorski izrađene od strane cenjenog brenda naočara Gold and Wood, kombinovanjem plemenitih materijala sa jedinstvenim veštinama i ekspertizom, je ono što čini ove naočare jedinstvenim. Ukupno 253 dijamanata ukrašava njihov ram. Čak 22 dijamanta su princess rez, što je drugi najpopularniji oblik reza među dijamantima. Za prave ljubitelje to znači jedinstven dragoceni dodatak. Cena je šokantna jer ovaj aksesoar košta $55,000.


Bulgari Flora – 59.000 $

Slavni italijanski brend Bulgari, predstavlja par naočara koje su brzo postale veoma popularne među slavnim i bogatim ljudima. Elegantne i sofisticirane mogu biti nošene u nekim formalnim prilikama i obećavaju fantastičan i klasičan izgled. No, ukoliko želite da posedujete ove naočare morate znati da je njihova cena kul $59,000.


Maybach The Diplomat I – 60.000 $

Na sedmom mestu nalaze se naočare koje nose potpis još jednog slavnog proizvođača automobila. Nemački luksuzni brend Maybach prati u stopu engleski Bentley i nudi naočare za sunce pod nazivom The Diplomat I, koje nisu ništa manje luksuzne od automobila koje proizvode. Odlično dizajnirane, naočare su izrađene u seriji od samo 50 komada, a ukrašene su sa 174 dijamanta koja se nalaze u 18k zlatnom ramu. Sa cenom od čak $60,000, primamljive su i za kolekcionare.


Luxuriator Style 23 Canary Diamond – 65.000 $

Kolekciju naočara The Luxuriator kreira kompanija iz Los Anđelesa Jewelry by Franco, koja proizvodi nakit. Predstavljamo vam model Style 23 čiji je ram izrađen od 18 karatanog zlata i 132 dijmanta, dok su ručke ovog modela izrađene od slonovače. Uz to, stakla su fotohromatska, tj. menjaju boju od količine svetla kojoj su izložena. Ove impresivne naočare koštaju $65,000.

[wonderplugin_slider id=14]

 


CliC Gold 18 Carat Gold Sport – 75.000 $

Sa tradicijom dugom više od 3 decenije, Clic Gold je popularan brend u industriji. Poznati su po najskupljim naočarama za vid. U partnerstvu sa brendom Hugh Power kreirali su najskuplje sportske naočare za sunce na svetu. Rezultat je model 18 Carat Gold Sport čija stakla imaju Carl Zeiss Super ET anti refleksivni super premaz, a sve drugo je izrađeno od 18 karatnog zlata. Okvir poseduje jedinstven dizajn sa magnetnim front sistemom na mostu, a cena im je $75,000.


Cartier Panthere – 159.000 $

Još jedan luksuzan modni brend Cartier pre nekoliko godina je predstavio svetu model naočara Panthere koje su izrađene od 18 karatnog belog zlata. Kada svemu tome dodate čak 561 dijamant i 645 safira, dobijete model naočara koji košta $159,000.


Shiels Jewellers Emerald  – 200.000 $

Shiels Jewellers je još jedno renomirano ime u svetu nakita. Australijska kompanija koja je osnovana davne 1945. godine, ponudila je jedan od najinteresantnijih modela današnjice, model nazvan Emerald. Inspirisane su rimskim imperatorm Neronom koji je koristio smaragde kroz koje je posmatrao borbe gladijatora. Kompaniji je trebalo čak 5 godina da bi se postigao oblik ovih naočara koje sadrže smaragde u staklima. Okvir je od čistog zlata sa dijamantima, a cena je čisto ludilo – čak $200,000.


Dolce & Gabbana DG2027B – 383.609 $

Kako da top 3 kategorije prođu bez brenda Dolce & Gabbana? Jedan od najluksuznijih brendova današnjice u svetu mode, kreirao je drugi najskuplji na svetu model naočara za sunce.

Model DG2027B ima cenu od čak $383,609! U pitanju su naočare sa braon staklima uokvirene zlatnim okvirima u koje je ime brenda ugravirano dijamantima. Šta biste drugo poželeli? Ovaj model će vam vinuti status u zvezde.


Chopard De Rigo Vision  – 408.000 $

Broj jedan na ovoj listi su naočare švajcarskog luksuznog brenda Chopad. Šta ih čini toliko posebnim da zauzimaju prvo mesto na ovoj listi? 60 grama čistog 24 karatnog zlata od kojeg je izrađen okvir kao i ručke, dok je logo uokviren sa ukupno 51 River dijamanata.

Ove naočare vrište od luksuza i definitivno su par koji ne biste voleli da izgubite, jer je njihova cena od $408,000 neponovljiva.

.

.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here