Sara Radak u evropskoj eliti

Evropski stonoteniski talenti boravili u kampu u Mađarskoj

833

U mađarskom gradu Kiskunfelegyzhaza, održan je Eurotalents Pre – Selection Camp, koji je okupio četrnaest stonoteniserki i 27 stonotenisera iz četrnaest evropskih država.


Radom i rezultatima ostvarenim u proteklom periodu za mesto u ovom kampu izborila se Sara Radak, stonoteniserka „Čelareva“.

– Stonoteniseri i njihovi treneri bili su smešteni u školskom internatu, koji se nalazi u samom centru grada u neposrednoj blizini sportske hale u kojoj su održavani treninzi. U radu je korišćena velika sala, podeljena u tri dela. U njenom prvom delu održavane su kondicione pripreme igrača sa raznovrsnim elementima i vežbama brzine, okretnosti i spretnosti, uz upotrebu i korišćenje velikog broja rekvizita za rad. U drugom delu sale, obavljeni su multi ball treninzi u kojima su učešće uzeli asistenti – treneri iz Mađarske, kao i uspešni mađarski ligaški igrači. Treći deo sale bio je namenjen za tehničko – trenažne vežbe.

Inače, ovakav vid rada organizuje se nekoliko puta u toku godine, sa raznim varijacijama i oblicima trenažnog procesa sa ciljem da se akcenat stavi na najperspektivnije mlade stonotenisere iz Evrope.

Cilj održavanja kampa je brži razvoj igrača i još veća motivisanost trenera za dalji rad, kaže Nada Banjac, trener Sare Radak koja je boravila na kampu u Mađarskoj.

PoredSare Radak (2006), na kampu održanom u Kiskunfelegyhaza su iz Srbije učestvovali Minja Vladimirov (2007.) STK „Spark“ Beograd i Jana Havela (2009.) STK „Slavija“ Kovačica.

Trener Sare Radak, Nada Banjac, se zahvaljuje Stonoteniskom savezu Srbije na ukazanom poverenju. Nada je sa svoje strane, baš kao i talentovani stonoteniseri, na ovom kampu pružila svoj maksimum kako bi našu zemlju predstavila u pravom svetlu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here