Novi objekat trajno će rešiti smeštaj dece u vrtićima u Bačkoj Palanci

1642
Foto: 021

BAČKA PALANKA: Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici razmatrali su izveštaj o radu PU „Mladost“, kao i godišnji plan rada ove ustanove.


I ovaj put neizbežna tema je bila manjak kapaciteta ove ustanove. Prema rečima direktora PU „Mladost“ Gorana Šatare oko 150 dece ove godine ostalo je „ispod crte“. On očekuje da bi još četiri vaspitne sobe rešile ovaj problem.

„U dogovoru sa osnivačem, Opštinom Bačka Palanka, mi smo podneli inicijativu za izgradnju novog objekta pre svega za decu jaslenog uzrasta jer to je najugroženija kategorija što se tiče slobodnih mesta“, rekao je Šatara.

Novi objekat trajno bi rešio ovaj problem koji muči roditelje već godinama unazad. Inače, smeštajni kapaciteti su se prethodnih godina proširivali, osposobljen je vrtić „Bambi“ kao i vrtići u nekim selima, ali novi objekat je, kako kažu nadležni, neophodan.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Medicinske sestre – vaspitači u deficitu

Tokom sednice, direktor Predškolske ustanove „Mladost“ Goran Šatara istakao je da kada je kadar u pitanju, ustanova raspolaže sa dovoljnim brojem stručnog kadra, osim jednog – medicinske sestre vaspitači. Ovaj kadar je u deficitu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a neophodan je za kvalitetan rad ustanove.

„Kada se otvori novi objekat, svakako će nam trebati ovog kadra, pa ćemo u saradnji sa Opštinom već sada raditi na tome da ih pronađemo. Ima onih koji završe neke kratke kurseve za ovu struku, ali ja smatram da to nije dovoljna kvalifikacija za taj posao. Ipak je u pitanju rad sa malom decom, i mislim da moramo biti vrlo obazrivi kad je izbor takvog kadra u pitanju“, rekao je Šatara.

Oktobarska nagrada za PU „Mladost“

Predsednik skupštine opštine Mita Lačanski na današnjoj sednici opštinskog veća rekao je da je jedan od dobitnika ovogodišnje oktobarske nagrade upravo PU „Mladost“.

„Želeo bih da pohvalim i direktora i sve zaposlene u ovoj ustanovi jer kvalitetno rade svoj posao i gotovo svakodnevno rade na poboljšanju usluge koju pružaju. Svakako mislim da ste zaslužili priznanje kao što je Oktobarska nagrada“, rekao je Lačanski.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here