Šta sve može da izleči beli luk?

Poznat je kao prirodni antibiotik, ali ima blagotvorno dejstvo i za vašu kožu.

1359

Osim što leči od gripa i prehlade zahvaljujući antibakterijskom delovanju, beli luk je lako primenljiva namirnica i kod nekih drugih tegoba.AKNE

Jedna od prednosti belog luka svakako je njegovo povoljno delovanje na lepotu, naime njegov sok leči akne i bubuljice. Dovoljno je zgnječiti dva čena i smesu staviti na mesto upale, rezultati će biti vidljivi već nakon nekoliko minuta kada otok oko bubuljice splasne.

HERPES
Virusna infekcija na usnama dobro poznata kao herpes vrlo je neprijatna pojava, ali izlečiva ukoliko na nju stavite parčence belog luka i držite direktno na bolnom mestu oko 10 minuta. Za dobre rezultate postupak ponovite pet puta tokom dana.

UPALA UVA
Beli luk pomaže i pri lečenju upale uva, a recept je brz i jednostavan. U kašiku vrućeg maslinovog ulja stavite zgnječeni čen belog luka i pustite da odstoji sat vremena, nekoliko kapi ove tinkture nakapajte u uvo i isto ponovite dva puta dnevno.

[wonderplugin_slider id=181]

 

IVER ISPOD KOŽE
Mali komadić drveta koji se zavuče pod kožu ponekad je teško izvaditi, ali pomoću belog luka stavljenog na bolno mesto i prekrivenog flasterom iver će lako isplivati na površinu.

GUBITAK KOSE
Beli luk je poznat i po svom izuzetnom dejstvu na oporavljanje vlasišta, zato ukoliko gubite kosu nekoliko puta nedeljno istrljajte je uljem od belog luka ili samim belim lukom i pustite da deluje bar 10 minuta.

SIRUP ZA KAŠALJ
Beli luk deluje poput antibiotika pa može pomoći i u borbi protiv kašlja. Sitno naseckana dva čena belog luka stavite u decilitar vruće vode, ostavite da odstoji nekoliko minuta i potom pijte kao čaj.

 

[wonderplugin_slider id=10]

ZA NEGU KOŽE
Alicin, jedinjenje u belom luku, pomaže u omekšavanju kože čineći je glatkom. Dodajte malo zgnječenog belog luka u vašu masku za lice, zadržite je nekoliko minuta duže od predviđenog te isperite u mlakoj vodi. Čisti ten i svež izgled rezultati su ovog lakog postupka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here