Bački Petrovac: Izdvojena sredstva za protivpožarni alarm u vrtiću

Sa sednice Opštinskog veća opštine Bački Petrovac

571

BAČKI PETROVAC: Opštinsko veće opštine Bački Petrovac dalo je saglasnost Elektrodistribuciji Novi Sad za izgradnju elektroenergetskog objekta. Takođe, odlukom o prvom rebalansu budžeta Opštine Bački Petrovac za ovu godinu za Predškolsku ustanovu „Včielka“ izdvojen je iznos od 380.000 dinara. Od tog novca biće montiran i dojavljivač požara za vrtić u Kulpinu.

Za Muzej vojvođanskih Slovaka odobren je iznos od 80.000 dinara za razvoj kulture i informisanja, kao i za normalno funkcionisanje, ali i obezbeđivanje protivpožarnih aparata.

Većinom glasova usvojena je i odluka o izdvajanju 330.000 dinara za Slovačko vojvođansko pozorište u Bačkom Petrovcu i saradnju sa producentskom kućom „Zilion“ iz Beograda za film Petra Ristovskog „Čarape Kralja Petra“, koji je proglašen za projekat od nacionalnog značaja.

Opštinsko veće je donelo odluku o povećanju aproprijacije na parceli Opštinske uprave za iznos od 283.000 dinara, tako da umesto 536.000, sada iznosi 819.000 dinara, dok je drugom odlukom umanjilo iznos aproprijacije za Slovačko vojvođansko pozorište za materijal u iznosu od 20.000 dinara, tako da umesto 50.000 iznosi 30.000 dinara.

Veće je donelo odluku i da za novčane kazne po odluci suda, kao i pokrivanje troškova prinudne naplate iz budžeta izdvoji 1,2 miliona dinara.

Na sednici je vođena i diskusija zbog izrade projekta prečišćavanja pijaće vode u pojedinim naseljenim mestima Opštine Bački Petrovac.

Pored predsednika opštine Srđana Simića, sednici su prisustvovali i članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Jan Meleg i Predrag Bojanić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here