Humanost vrednih ruku: Bolesnom drugaru đaci kupili tricikl

937

Od sakupljenog otpada učenici kupili tricikl svom drugaru koji boluje od cerebralne paralize.


Desetogodišnji Aleksa Kukulj, učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Kačareva, u petak je prvi put u školu došao svojim novim triciklom. Aleksa boluje od cerebralne paralize i teško se kreće, a tricikl su mu kupili njegovi drugari, učenici, koji su sakupljanjem otpada došli do novca, prenosi portal 013.

Čitavu akciju vodila je učiteljica, Branka Davidović. Godinama unazad, njeni učenici osvajaju nagrade na raznim projektima koji su vezani za sakupljanje otpada i zaštitu životne sredine, učiteljica Branka je zbog svojih zasluga dobila i Novembarsku nagradu grada Pančeva.

[wonderplugin_slider id=22]

 

„I četvrte godine smo učestvovali u takmičenju na kome može da se osvoji nagrada od 150.000 dinara za najveću količinu sakupljenog otpada. Kako smo uvek pobeđivali, imali smo ideju da našem drugu iz odeljenja kupimo tricikl. Sakupili smo 17.200 kilograma otpada, ali ipak nismo pobedili. Pobedila je škola koja je sakupila 2.700 kilograma. Ipak, prodajom otpada zaradili smo novac koji nam je bio potreban za kupovinu ovog vozila, kazala je ona.

Aleksa je presrećan zbog novog tricikla i kaže da mu je jako drago što su njegovi drugari mislili na njega. Aki, kako ga inače zovu, je rekao i da mu je ovo najsrećniji dan u životu.

„Aleksi ovo mnogo znači. On svoje drugove mnogo voli. Kada je saznao da će dobiti ovaj poklon to je za njega bila neopisiva sreća, ističe Branka Kukulj, Aleksina majka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here