Da ti, baš ti možeš da promeniš svet!

1108

Danas sam samo dobila potvrdu u jednu konstataciju koja se rodila čitajući tekstove naše poznate književnice. Pojedinac može da promeni svet. Uvek sam slušala o tome, efekat leptirovih krila, ali nisam istinski verovala u to, ne namerno nego nekako naivno sam odbacivala činjenicu da male stvari menjaju univerzum.

Kako?

Imali ste sigurno barem jednom one dane kada niste dobre volje i tako neraspoloženi, hteli to ili ne, ako ste nesvesni, svoju negativnu energiju podelićete sa drugima. Vaš bes prenećete na dete koje je slučajno prosulo času vode, isto to dete će u vrtiću ugristi drugara, ugriženo dete će svoju bol podeliti sa mamom, mama će napasti vaspitačicu kako ne zna da radi svoj posao, napadnuta vaspitačica će doći kući mužu nevoljna i prigovarati za ostavljene čarape ispod kreveta jer to u tom času predstavlja problem od značaja, muž kome je prigovarano utopiće svoju muku u kafani i fizički napasti prvog do sebe…. I tako.
Tako se menja svet. Negativnom energijom kosmički brzo i nezaustavljivo. I dok mislite da je ok vrištati na dete zbog prosute čaše i da ste postigli odličan rezultat u vaspitanju, ne menjajući ništa drugo, varate se. Neko je možda u urgentnom centru zbog toga.

Danijela Zeljković je zaljubljenik u pisanu reč. Događaje i situacije u kojima se zatiče opisuje iz svog ugla u blogu „360 stepeni“.

E sad.

Istu tu silu, koja je mnogosrtuko jača, treba koristiti u dobrim delima. Postanite svesni. U svakom biću postoji seme koje proklija na suvo zalivano samo dobrotom. Isto tako, kako ste imali loš dan imali ste i onaj gde ste nesebično, instiktivno i impulsivno pomogli nekome, poznatom ili nepoznatom. Dobra reč, delo, momenat pretvara se u gomile ljubavi.

Kako?

Danas ste koleginici na poslu rekli da je lepa, lepa koleginica je došla kući svome mužu zadovoljna i zanosna i vodila ljubav sa njim, zadovoljan muž uzeo je svoje dete za ruku i odveo ga na teren da igraju fudbal, dete koje je primilo posvećenu pažnju, sigurno je i stabilno i pomoglo je drugarici dok je vukla tešku torbu do kuće, srećna drugarica je odnela svojoj baki hleb, baka je nazvala svog sina i rekla mu da je uspeo kao otac. Ponosan otac je šef firme u kojoj su radnici sutradan imali pauzu dva puta dužu…. I tako. Tako se menja svet.

Sakupljajući dobrotu na gomilu samo je pitanje ekspanzije ljubavi u vašem i tuđem okruženju, ljubavi koja predstavlja zdravu i sigurnu nuklearnu bombu koja u svom radijusu detonira zlo, bes, nezadovoljstvo.

Ne možeš dati ono što nemaš. A veoma je jednostavno pronaći u sebi ljubav koju ćeš deliti.
Danas je moja prijateljica izgubila veoma važan ključ. Razmenom informacija među svojim prijateljima i prijateljima prijatelja taj ključ je pronađen i vraćen za veoma kratko vreme. To je bio protok izuzetne energije između ljudi koji se poznaju i neznaju. To je podstaklo prijatelje da pozovu jedni druge i da ih pitaju kako si. Dobra namera kojom je inicirana potraga razvejala je klice čovečnosti u mom gradu.

Mahnuli ste krilima danas?

Verujte mi, krilima koja menjaju svet, pa sad kad već znate da mašete povedite i malo računa kako to radite i zbog čega. Danas su mi rekli da sam dobra vila. Danas znam da
sam mahala baš kako treba. Onako kako se menja svet u dobro.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here