Prijava o pokušaju otmice deteta u Tovariševu je na sreću lažna

2215
Илустрација: МУП Србије

Otac đaka OŠ „Mileta Protić“ iz Tovariševa kod Bačke Palanke rekao je da ga je sin slagao da su dva muškarca iz belog kombija ispred škole „mamili decu čokoladicama“, saznaje RTS.

Ovo je nova lažna prijava o pokušaju otmice deteta u Srbiji

Pedagog OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bača, G. J. prijavila je da je od učiteljica iz škole dobila informaciju da je „beli kombi“ nepoznate marke, modela i registarskih oznaka, neutvrđenog dana, u Tovariševu ispred OŠ „Mileta Protić“, bio parkiran, i da su dva muškarca učenike „mamili čokoladicama“.

Jedan učenik je, navodno, pošao da uđe, ali su reagovali stariji prolaznici, a da su muškarci udaljili.

Utvrđeno da je L. S. iz Bača, na „Vajber“ grupi roditelja učenika škole objavila da je saznala za navodni događaj preko oca dečaka, koji je pošao ka kombiju.

L. S. je potom izjavila da joj je to rekla komšinica, S. M., koja radi sa ocem dečaka.

U obavljenom razgovoru sa S. M., policija je utvrdila da je reč o ocu đaka K. M. iz Tovariševa, K. J.

Rekla je da joj je K. J. izjavio da ga je sin slagao o gore navedenom, tj. da je izmislio priču o „belom kombiju i nepoznatim muškarcima koji učenike mame čokoladicama“.

Nedavno su iz Uprave policije istakli da je sve više slučajeva lažnih prijava otmice dece, upozoraviši da da se na društvenim mrežama objavljuju brojne neproverene i netačne, uznemirujuće informacije o navodnim pokušajima otmice dece, a koji im uopšte nisu prijavljene.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here