Zlato i dve bronze za KK „Kizami“ na Svetskom prvenstvu

Svetsko prvenstvo i svetski Kohai kup Moldavija, Kišinjev

2461

Minulog vikenda, u Moldavskom gradu Kišinjev, održano je 26. Svetsko prvenstvo u Šotokan karateu i 11. po redu Kohai kup za decu.


Na planetarnoj smotri karatista nastupilo je 2153 takmičara sa svih kontinenata iz 29 zemalja.

Srbiju je predstavljalo preko 120 takmičara u obe takmičarske discipline (kate i borbe) a osvojeno je ukupno 48 medalja: 12 zlatnih, 18 srebrnih i 18 bronzanih. Tim rezultatom, reprezentacija Srbije zauzela je 4 mesto u generalnom plasmanu po broju osvojenih medalja.

Iz Bačkopalančkoga Karate kluba „Kizami“ nastupilo je 6 takmičara, petoro u disciplini kate, dok je trener kluba Zoran Poznanov nastupio u borbama pojedinačno i borbama ekipno za seniorski tim reprezentacije.
Bačkopalančki takmičari koji su prezentovali Bačku Palanku, klub i zemlju su:

  1. Radulov Ivana (18. godina, kate pojedinačno)
  2. Savić Jovana (13. godina, kate pojedinačno)
  3. Stupar Dunja (12. godina, kate pojedinačno)
  4. Blagojević Una (9. godina, kate pojedinačno)
  5. Agić Jovan (12. godina, kate pojedinačno)
  6. Poznanov Zoran (29. godina, borbe pojedinačno i ekipno)

Kizamijeva riznica medalja sa velikih takmičenja bogatija je za: 1 zlato i 2 bronzane medalje.

Zlatnu medalju u izvođenju kata osvojila je Ivana Radulov, ona je nastupila u katama pojedinačno u kategoriji mlađih seniorki (od 18 do 21 godine). Ivani je žreb u prvom krugu bio naklonjen time što je bila slobodna, u polufinalu pobeđuje takmičarku iz Rusije a u finalu devojku iz Srbije koja je bila prva finaliskinja i pobednica svog dela grupe.

Odličan nastup imala je i Dunja Stupar, osvajačica bronzane medalje u grupi devojčica (13 do 14 godina). Dunja je na borilište izašla kao prva takmičarka grupe na kojoj su se lomila „koplja“ kad su sudijske ocene u pitanju. U finale je prosla kao prvoplasira, ali su je u finalu na treće mesto potisnule devojke iz Itali odnosno Rumunije.

Bronzana medalja pripala je i senioru/treneru kizamijevaca, Poznanov Zoranu. On je nastupio u borbama pojedinačno i ekipno gde je sa ostalim momcima iz tima zauzeo odlično treće mesto.

Ostali takmičari kluba nisu se domogli medalja ali su prikazali odličan karate, nedostajalo je sportske sreće ovoga puta. Savić Jovana zauzela je 5. mesto, Blagojević Una 6. mesto, Agić Jovan 10. mesto.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here