Poklonili deset kompjutera

Vredna donacija Rotari kluba Osnovnoj školi u Mladenovu

2052

U mladenovljansku Osnovnu školu „Branko Ćopić“ stigla je donacija od deset kompjutera. Njih je donirao Rotari klub iz Novog Sada, a doneli su ih Maša Kojić i Đorđe Petriško.


Kompjuterima su se podjednako obradovali i nastavnici i đaci osnovne škole, jer će im oni biti od velike koristi u izvođenju informatičke nastave.

– U našem informatičkom kabinetu, pre ove donacije nalazili su se kompjuteri koji su godinama korišćeni – kaže Slobodan Rokvić, direktor OŠ „Branko Ćopić“.

– Ovom donacijom, biće rešen problem izvođenja informatičke nastave za naše učenike. Kada ih instaliramo, nastavu iz informatike, koja je inače obavezan predmet, održavaćemo na znatno višem nivou od dosadašnjeg. Istakao bih ovom prilikom, da su ranije u odeljenje naše škole u Karađorđevu, instalirani kompjuteri, tako da će ovi koje je donirao Rotari klub, biti postavljeni ovde u školi u Mladenovu.

– Iskoristio bih ovu priliku, da se u ime nastavnika i učenika naše škole zahvalim Rotari klubu, kao i Maši Kojić i Đorđu Petrišku, koji imaju velikih zasluga što su kompjuteri stigli ovde kod nas– kaže Slobodan Rokvić, direktor OŠ „Branko Ćopić“.

Nekadašnji učenik mladenovljanske škole Đorđe Petriško, sa velikim zadovoljstvom zajedno sa Ma šomKojić, doneo je kompjutere.

– Sticajem okolnosti, bio sma upoznat sa donacijom Rotari kluba, i lično sam se angažovao kako bi ona stigla tamo gde je zaista i potrebna. Za školu u Mladenovu vežu me posebne emocije, jer sam nekada ranije bio njen učenik. Drago mi je što će kompjuteri biti od koristi kako učenicima,ž tako i nastavnicima moje bivše škole, i što će im posebno olakšati nastavu iz informatike.

Zahvaljujem se Rotari klubu, kao i Maši Kojić koja je takođe zaslužna što smo usrećili nastavnike i učenike OŠ „Branko Ćopić“. Rotari klub će u Mladenovu u narednom periodu, organizovati predavanje za decu i roditelje. Tema predavanja će biti, bezbedno korišćenje interneta – izjavio je za Nedeljne novine Đorđe Petriško.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here