Vršnjačko nasilje u Bačkoj Palanci: 74 slučaja u školskoj 2017/18. godini

1977

Opštinsko veće, na današnjoj 110. sednici, razmatralo je i prihvatilo Informaciju o stanju bezbednosti učenika u školama i predškolskoj ustanovi u opštini Bačka Palanka za školsku 2017/2018. godinu.


Škole i predškolska ustanova sprovodile su niz preventivnih aktivnosti u cilju smanjenja nasilja. U aktivnosti je bila uključena i Policijska ispostava Bačka Palanka sa održanih po 24 predavanja u svim školama.

I pored toga, u školskoj 2017/2018. godini, registrovano je ukupno 74 slučaja vršnjačkog nasilja u školama. U određenim slučajevima u rad sa učenicima bili su uključeni i Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Policija i savetnici iz Školske uprave Novi Sad.

[wonderplugin_slider id=26]

 

U protekloj školskoj godini desila su se i dva slučaja nasilja u odnosu zaposleni-učenik. Policija je podnela 12 krivičnih prijava uglavnom protiv N.N. lica zbog načinjene materijalne štete u dvorištima škola. U odnosu na prethodnu školsku godinu vršnjačko nasilje je u padu za 12%.

Većnici su na današnjoj sednici razmatrali i prihvatili Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Bačka Palanka za period januar-septembar 2018. godine.
Utvrđen je i predlog rešenja za imenovanje v.d. direktora JKP „Komunalprojekt“ Bačka Palanka. Ana Žigmund, diplomirani pravnik iz Bačke Palanke, predložena je na ovo radno mesto.

Svi predlozi i izveštaji biće dostavljeni Skupštini opštine Bačka Palanka na razmatranje i usvajanje. Na današnjoj sednici Opštinsko veće odlučivalo je  o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here