Radnički slavio na Vavi, Bačka promašila penal u 2. minutu

Bačka nije uspela u duelu sa Radničkim. Sledeća šansa je već narednog vikenda kada na Vavu stiže Voždovac.

545

BAČKA PALANKA: Na stadionu Slavko Maletin Vava u Bačkoj Palanci OFK „Bačka“ je ugostila niški Radnički u okviru 15. kola Super lige Srbije.

Strateg domaćih, Dejan Čelar, je na ovaj megdan izveo veoma ofanzivnu postavu i to je dalo rezultat već u prvom minutu meča kada je sudija Novak Simović pokazao na belu tačku. Đorđe Crnomarković bio je neoprezan u svom šesnetercu, ali Luka Mićić nije uspeo da savlada odličnog golmana gostiju Borivoja Ristića.

Ovaj momenat meča je značajno uticao na konačan ishod jer je tada osokoljeni Radnički preuzeo posed nad loptom i zaigrao veoma ofanzivno. Rezultat takve igre je stigao u završnici prvog poluvremena. U 36. minutu je precizan bio Nermin Haskić i doveo je goste u prednost. Samo dva minuta kasnije mrežu domaćina je zatresao i drugi ofanzivac Radničkog, Aleksandar Stanisavljević za 0:2, što je bio i rezultat provog poluvremena.

Drugo poluvreme je Bačka zaigrala bolje. Preuzeli su domaćini posed lopte i atakovali na gol gostiju, međutim odbrana gostiju na čelu sa golmanom Ristićem je bila na vrhuncu zadatka. Drugo poluvreme mreže su ostale sačuvane za konačnih

OFK Bačka – FK Radnički 0:2

Bačkoj je ovo treći poraz za redom i nakon nepotpunog 15. kola sa 13 osvojenih bodova zauzima 13. mesto na polusezoni. Radnički je nastavio niz odličnih partija i na drugoj poziciji sa 34 boda prati Crvenu zvezdu.

Drugi deo sezone se nastavlja već sledećeg vikenda kada će Bačka imati novu šansu da na Vavi protiv Voždovca dođe do dugo očekivanih bodova, koji će biti neophodni u trci za opstanak u najvišem rangu srpskog fudbala.

 

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here