Poezija Džonija Štulića u petak (09.11.) u Viveur-u

Razgovor sa Tamarom Jožić

749

BAČKA PALANKA: Prošle jeseni Bačkopalančani su jedni za druge čitali poeziju Arsena Dedića, a ove, tačnije 9. novembra 2018. godine, čitaće stihove koje je je napisao Branimir Džoni Štulić iz kultnog benda „Azra“. Veče poezije nosi naziv „Usta puna baruta“ po jednom od Štulićevih stihova a biće održano u kafe baru „Viveur“ u Bačkoj Palanci. Tom prilikom više od 15 Bačkopalančana raznih profesija i dobi čitaće Džonijeve pesme koje vole i koje su sami odabrali. I ovog puta sugrađane je okupila novinar i radijski voditelj Tamara Jožić, organizator prošlogodišnje ali i ove poetske večeri.

Tamara Jožić

– Prvenstveno moram da istaknem da je prošlogodišnje druženje uz Arsenove stihove proteklo sjajno! Bačkopalančanima se mnogo dopala ovakva forma druženja. Stoga, evo odlučih da se nešto slično i ponovi. Kada su u pitanju kantautori sa ovih prostora, svakako Štulić je jedan od njih koji je dakako zasluženo obeležio jedno vreme, a nesumnjivo je i dalje aktuelan.

Moram da kažem da nisam sad baš veliki obožavatelj „Azre“ kao što jesu neki od sugrađana koji će stihove čitati, ali, izuzetno cenim Džonijev rad, njegovu poeziju i njegov buntovnički duh, koji ćemo i osetiti kroz stihove te večeri. Što se tiče odabira onih koji će podeliti sa nama njegove stihove koje vole, i ovog puta vodih se intuicijom te pozvah one za koje mislih su obožavatelji benda ali i Štulića, i nisam ni sad pogrešila. Ali, ima tu i onih koji toliko ni ne poznaju rad pomenutog umetnika, kao ni ja, ali su svakako sa zadovoljstvom odabrali neku od pesama i pročitaće je.

Rekla bih na to da jednostavno buntovnici se negde prepoznaju. Bez obzira u kom vremenu i na kom prostoru su odrastali i živeli. Događaj biće u lokalu koji je prostorno mnogo veći od onog u kom bejasmo prošle godine, te očekujem i veći broj gostiju koji će uživati sa nama tog petka. Da bi druženje bilo što interesantnije, pripremam i neka iznenađenja, a o čemu se radi, videće oni koji će nam se tad pridružiti, istakla je Tamara.

Ovo veče poezije počeće u 20 časova a ulaz je slobodan. Medijski pokrovitelj događaja je internet portal BAP VESTI, dok, kreativni pokrovitelj je ZANDRIN.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here