Sud preinačio odluku

Ohrabrujuća vest za bivše radnike Tekstilnog kombinata „Dunav“ iz Čelareva

3274

Bivši radnici nekada velikog preduzeća iz Čelareva TK „Dunav“ mogli bi da dobiju svoja potraživanja na ime zaostalih plata, jer je Apelacioni sud preinačio presudu Privrednog suda.


Dušan Santrač

Kako je za „Nedeljne novine“ rekao jedan od pokretača inicijative za namirenje duga – potraživanja u TK „Dunav“ Čelarevo i bačkopalanačkom „Merkuru“ Dušan Santrač, pre nekoliko meseci su se oštećeni radnici obratili Privrednom sudu u Novom Sadu sa zahtevom da se utvrdi da je došlo do povrede prava na suđenje u razumnom roku zbog dužine trajanja stečajnog postupka.

Privredni sud je odbio zahtev bivših radnika TK „Dunav“ kao neosnovan, da bi se potom oštećeni bivši radnici žalili Apelacionom sudu u Beogradu koji je pre nekoliko dana preinačio odluku Privrednog suda i doneo novu presudu po kojoj je bivšim zaposlenima povređeno pravo na suđenje u razumnom roku zbog dužine trajanja stečajnog postupka i da bivši zaposleni imaju pravo na nadoknadu štete koja nezvanično iznosi 300 evra po radniku i svakom bivšem zaposlenom sleduje isti iznos bez obzira na visinu potraživanja.

– Pravo na upis i potraživanje po ovom osnovu imaju samo bivši radnici čelarevskog „Dunava“ koji se nalaze na spisku potraživanja zaostalih plata. Za one koji do sada nisu podneli zahtev za potraživanja, obaveštavamo ih da se prijavljivanje i podnošenje zahteva vrši u Mesnoj zajednici Čelarevo od ponedeljka, 5. novembra do petka, 9. novembra u vremenu od 8 do 14 časova. Potpisivanje se vrši kod sekretara mesne zajednice Čelarevo, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 065/88-66-391. Potrebno je da podnosioci zahteva sa sobom ponesu fotokopije lične karte, platne kartice sa brojem računa i rešenja o nasledstvu za one koji su u međuvremenu preminuli, navodi Dušan Santrač i nastavlja:

– Pošto su i radnici „Merkura“ iz Bačke Palanke podneli zahtev po istom osnovu, kao i mi iz Čelareva, očekujemo sličan ishod. Na kraju bih želeo da objasnim trenutnu situaciju oko namirenja zaostalih plata za bivše radnike TK „Dunav“ iz Čelareva i „Merkur“ iz Bačke Palanke. Predmeti se nalaze na Ustavnom sudu Beogradu, čekamo njihovu presudu i nadamo se pozitivnom rešenju, naglašava Santrač.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here