Slikarska kolonija u Mladenovu i oplemenjivanje Neština

ULS „Petar Tomić“

1096

U subotu, 27. oktobra, u Mladenovu u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ održana je likovna kolonija na kojoj su učestvovala osam umetnika, Paulina Tomić, Nenad Devrnja, Slobodan Garić, Petar Zvonko Jelić, Miloš Runjo, Jovan Antić, Tibor Feher i Nedeljko Šušnica.


Svoje utiske sa čitaocima „Nedeljnih novina“ podelio je Zvonko Petar Jelić:

– Na inicijativu direktora osnovne škole, Slobodana Rokvića, osam slikara iz Bačke Palanke se odazvalo da dođu na likovnu koloniju. Pored nas Palančana, učestvovala su dva slikara iz Bača i jedna slikarka, Višnja Trivunčević iz Mladenova. Ostavili smo pozitivan utisak, slike su završene i odmah smo organizovali likovnu izložbu od odrađenih dela jer je ta subota bila i dan škole „BrankoĆopić“.

– Nije bilo neke određene teme, svaki slikar je radio prema svom nahođenju i inspiraciji, a sama nastavnica Trivunčević je oslikala Branka Ćopića. Na obostrano zadovoljstvo, stvoren je jedan lep fundus slika, koji će ubuduće krasiti OŠ „Branko Ćopić“ u Mladenovu.

– Na inicijativu Udruženja „Stav“ i predsednika Zorana Jovičina, zamoljeni smo da oslikamo „piramide“ odnosno tenkovske prepreke iz poslednjeg rata u selu Neštin. Ideja je bila da to kamenje oplemenimo slikama, da ne deluje preteći. Nabavljen je materijal, betonska farba i mi smo jednu lokaciju završili taj dan, 28. oktobra u nedelju. Na preprekama smo slikali motive iz samog Neština, grožđe, jabuke i kruške, flaše sa vinom, salaše i slično. Sa nama su bili i neki Neštinci, a neki su i slikali.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here