Ubedljive Palančanke

Prva regionalna liga Srbije za košarkašice

592

Košarkašice „Delfina“ ostvarile su na parketu Sportske hale „Tikvara“ drugu prvenstvenu pobedu u Prvoj regionalnoj ligi Srbije ubedljivo porazivši „Rumu 92“ sa 60:36 (17:16, 18:5, 16:8, 9:7).


Najefikasnija, a time i najzaslužnija za pobedu domaćih bila je Milica Vukčević sa 20 postignutih poena, dok je Ivana Smiljanić postigla dva poena manje. Bila je to potpuno zaslužena pobeda domaćih devojaka koje su dominirale tokom većeg dela susreta.

– Publika je mogla da uživa u našoj superiornoj igri. Gošće su bile veoma korektne u ovoj utakmici, pružale su otpor samo u prvoj četvrtini dok su mogle, a na kraju su do izražaja došli naš kvalitet i duža klupa, kaže trener bačkopalanačkih košarkašica Željka Damjanović – Kecman.

– Sa dve pobede i jednim porazom „Delfin“ uz 5 bodova trenutno zauzima četvrto mesto u Prvoj regionalnoj ligi. Ovog vikenda Palančanke u okviru 5. kola gostuju u Zemunu, ekipi „Girl basket“.

Pobedu protiv Rumljanki su zabeležile: Smiljanić 18, Vukčević 20, Horvat 6, Klincov 5, Prijić – Solar 4,. Vukašinović 2, Marcikić 2, Malić 3, Knežević, Jerkov, Kenjalo, Aliđukić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here