„Mesec knjige“ na Dečijem odeljenju Narodne biblioteke „Veljko Petrović“

644

U okviru „Meseca knjige“ Dečije odeljenje Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ organizovano je posetilo više od dvadeset grupa dece.


Od najmlađih (četvorogodišnjaka) iz vrtića „Bambi“ i „Pčelice“, mališana iz Vrtića „Različak“, velikog broja predškolskih grupa, te većina učenika prvog razreda iz sve tri palanačke osnovne škole.

DIGITAL CAMERA

Deca su dolazila sa svojim vaspitačicama, vaspitačima i učiteljicama, a bibliotekarke, mr Borislava Toljagić Segedi i Vesna Kralj, su se potrudile da sa svima realizuju radionice edukativnog i kreativnog karaktera. S obzirom, da je „Mesec knjige“ u toku i u narednom periodu su planirane radionice sa svima koji su zainteresovani, a nisu bili do sada u prilici da posete Dečije odeljenje.

U proteklih nedelju dana Biblioteku su posetili učenici I2 OŠ „Desanka Maksimović“ sa učiteljicom Snežanom Đaković, učenici I1 i I2 OŠ „Sveti Sava“ sa učiteljicama Stankom Santrač i Leonorom Nenadov, predškolska grupa iz Vrtića „Neven“ vaspitačice Tatjane Ivić i predškolska grupa iz Vrića „Pčelice“ vaspitačica Nadežde Soldo i Dragane Šikman.

DIGITAL CAMERA

Radionice realizovane u proteklom periodu su za osnovu imale neku priču, bajku, basnu, koje su poslužile kao polazna tačka i jedan od načina promocije čitanja i buđenja potrebe kod dece za knjigom. U realizaciji radionica osim bibliotekarki Dečijeg odeljenja, dao je svoj veliki doprinos i pesnik Goran Jović, zbog čijeg prisustva deca nisu krila svoje oduševljenje. Interakcija je bila vidna. Deca su pevala, aplaudirala i tražila pesmu više.

Mališani su iz Biblioteke poneli novo nezaboravno iskustvo, klicu ljubavi prema lepoj reči i članske karte.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here