Obeležen Dan škole

U OŠ „Vuk Karadžić“

1019

U prisustvu gostiju, zvanica, nastavnika i učenika na Mitrovdan, 8. novembra obeležen je Dan škole „Vuk Karadžić“, kao i Dan prosvetnih radnika.


Tim povodom u holu škole, izvedena je priredba u kojoj su učešće uzeli učenici i njihovi nastavnici ove najbrojnije bačkopalanačke osnovne škole koju pohađaju 1.053 učenika.

Pre početka priredbe prisutnima su se obratili Sanja Ralić, direktorka škole, kao i Milan Beljanski zamenik direktora. Svečanu priredbu je organizovala nastavnica srpskog jezika Nikolina Erceg uz pomoć nastavnice muzičke kulture Gorjane Stojić i nastavnika likovne kulture Zlatka Tešana.

U holu škole bilo je više izložbenih postavki kako likovnih radova, tako i radova ekološke sekcije, starih zanata kao i izložba starih igara. U izložbeni posao pored učenika bile su uključene i učiteljice Svetlana Lačanski i Stojanka Balj, kao i nastavnica istorije Kajka Pavlović. Po završetku priredbe koja je veoma uspešno izvedena, Sanja Ralić direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ za „Nedeljne novine“ dala je izjavu:

– Osmi novembar – Dan škole „Vuk Karadžić“ obeležen je tokom cele nedelje, odnosno više dana. Sve aktivnosti koje smo planirali u okviru Dana škole, obavili smo. Posebno bih istakla pesničko veče, koje je bilo veoma uspešno. Jedan dan smo organizovali zajedničko druženje učenika naše škole, i bačkopalanačkih pesnika – Dragutna Bega i Gorana Jovića. U programu je učešće uzeo i orkestar „Gajde“, koji je upotpunio ovaj izuzetan događaj.

– Tokom svake, pa i ove godine, na nivou opštine bio je raspisan likovni literarni konkurs. Ni ove godine nisu izostala sportska takmičenja, koja su održana na sam Dan škole. Zatim, održani su i kvizovi iz srpskog jezika u organizaciji stručnog veća srpskog jezika i kviz iz informatike i računarstva koji je organizovala nastavnica Dijana Avgustinov. Pored toga, održan je i naučni čas, na kome su naši učenici bili u prilici da prikažu neke oglede i eksperimente.

– Već po tradiciji u našoj školi se u okviru đačkog parlamenta organizuje zamena uloga nastavnik – učenik. Na kraju obeležavanja Dana škole prigodnim pokloni dodeljeni su nastavniku Radenku Kerkezu i spremačici Mirjani Dojčinović, koji su otišli u penziju u protekloj školskoj godini.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here