Simuliran požar u bioskopu

Crveni krst Bačka Palanka organizovao simulaciju vežbe delovanja u nesrećama

661

Crveni krst Bačka Palanka je u četvrtak kod bioskopa „Vojvodina“ realizovao simulaciju vežbe u delovanju u nesrećama u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom Bačka Palanka i Službom hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“.


Simuliran je požar u bioskopu sa četiri povređena lica. Vatrogasci su intervenisali sa tri vatrogasna vozila, a volonteri Crvenog krsta Bačka Palanka su odmah po iznošenju povređenih lica pružali im prvu pomoć do dolaska ekipe Hitne pomoći.

– Kao i svih prethodnih godina, simulirali smo nesreću u saradnji sa našim kolegama vatrogascima-spasiocima, volonterima Crvenog krsta i ekipom Hitne pomoći. Cilj akcije je da se vidi spretnost, pre svega volontera, jer posvećujemo veliku pažnju u radu sa njima, odnosno prvoj pomoći kao jednoj od naših najvažnijih delatnosti. Ljudi treba da vide koliko smo obučeni i koliko smo vešti u našem pozivu, da mogu da se danas-sutra oslone na Crveni krst.

– Ovom vežbom pokazujemo koliko je prva pomoć značajna, pre svega u smanjivanju posledica kod povređenih ili obolelih osoba. Ovde je u pitanju bila simulacija požara u bioskopu uz realistički prikaz povreda, a tom prilikom pokazujemo kako to stvarno može u stvarnosti da izgleda. Ova akcija takođe pokazuje kolika je naša sposobnost i spremnost delovanja u takvim situacijama. Akciju su uveličali deca, učenici prvog razreda OŠ „Sveti Sava“ i nadam se da će i oni jednog dana postati naši volonteri, kaže Dragana Milić iz Crvenog krsta Bačka Palanka.

Pružanje prve pomoći u slučaju povrede ili bolesti je veoma važno i u takvim situacijama ne treba paničiti i treba znati kako postupiti. Zato prva pomoć treba da postane deo opšte kulture svakog čoveka. U ne malom broju slučajeva, pružanje prve pomoći smanjuje smrtnost do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here