Dodeljene stipendije učenicima romske nacionalnosti

892

BAČKA PALANKA: Danas, (20.11.), u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o dodeli stipendija učenicima srednjih škola i studentima romske nacionalnosti.


Stipendiranje učenika romske nacionalnosti sastavni je deo procesa realizacije Lokalnog akcionog plana za Rome u Opštini Bačka Palanka za period 2016 – 2020. godine, a odobreno je 18 stipendija.

„Podelili smo 15 stipendija đacima srednjih škola i tri stipendije studentima. Visina stipendije je 2000 dinara i narednih 10 meseci taj iznos biće isplaćivan đacima koji su danas potpisali ugovor“, rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.

On je napomenuo da je osnovni cilj uključivanje dece romske nacionalnosti u obrazovni sistem i pomoć prilikom njihovog školovanja.

„Ove stipendije nisu velike, ali su od srca date i pomoći će našim đacima da u narednom periodu olakšaju svoje školovanje. Ponosan jer sam video da među njima ima i tri studenta, a da su srednjoškolci odlični i vrlo dobri đaci“, rekao je Lačanski.

Opština Bačka Palanka će nastaviti da pomaže učenicima romske nacionalnosti u želji da nastave sa školovanjem, naveo je predsednik Skupštine opštine.

Majka učenice drugog razreda srednje trgovačke škole, Snežana Vladislav kaže da im ova stipendija puno znači.

„Ovo je prvi put da smo dobili stipendiju, veliko nam je zadovoljstvo što smo danas ovde i svakako nam ovo puno znači jer će olakšati ćerkino školovanje“, rekla je Snežana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here