Bač sprema drugu radnu zonu

992
Foto: Dnevnik (S. Šušnjević)

BAČ: Odeljenje za urbanizam pri lokalnoj samoupravi Bač uradilo je Plan detaljane regulacije Industrijske zone koja će se prostirati na oko 20 hektara s druge strane postojeće radne zone u pravcu puta Bačka Palanka – Odžaci, u deli deonice Bač -Selenča.


Zoran Badivuk iz Odeljenja za urbanizam kaže da će nova zona biti na površinama pašnjaka pete klase zemlje uz šumski kompleks Ristovača, čija površina od oko 12,5 hektara je zaštićen pojas zbog biljnog i živitinjskog sveta.

„Predlog plana nove industrijske zone prošao je javni uvid i dobio saglasnosti od javnih preduzeća koje su obavezna da se izjasne o ovom dokumentu, pa se očekuje da na prvoj narednoj sednici Skupšina usvoji Plan detaljene regulacije“, istakao je Badivuk.

Nova radna zona planirana je kao jedinstvena celina, ali će moći da se deli na veće i manje parcele, u zavisnosti od interesovanja investitora. Celokupan kompleks od 20 hektara nije komunalno opremljen, pa će verovatno Opština Bač prilikom planiranja buyeta za 2019. godinu izdvojiti novac da komunalna infrastuktura bude postavljena bar u delu nove parcele. Planom su, istakao je Badivuk, predviđeni prilazni putevi, i izgradnja saobrćajnica unutar 20 hektara.

Podsećamo da je Opština Bač postojeću Industrijsku zonu potpuno komunalno opremila, osim gasa, koji nije stigao do Bača, ali je izgrađena podstanica i položene su cevi, pa je potreban samo priključak. Ta zona je popunjena, u njoj će privređivati desetak investitora. Za sada rade dve fabrike, za proizvodnju EKO energije i za preradu drveta, dok su završeni grubi građevinski radovi za dve velike hladnjače, mini klanicu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here