Lavovi doživeli minimalan poraz

498

BOGATIĆ: U nedelju (02.12.), u Bogatiću je odigrana utakmica 11. kola Super B lige Srbije grupa Sever – Centar, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP gostovala na izuzetno „vrućem“ terenu, ekipi ORK Mačva.

Pošto se radilo o susretu dve ekipe koje su se nalazile na deobi 3. mesta, za očekivati je bilo da meč bude neizvestan i izjednačen. Tako je i bilo, a u izuzetno dramatičnoj završnici bolje se snašao domaćin.

ORK Mačva – RK Lavovi BP 23:22 (13:10)

Lavovi su prvo poluvreme odigrali loše iako su na samom početku poveli 3:0 sa tri uzastopna gola Đurkovića. Domaćin vrlo brzo dolazi sebi i već sredinom prvog poluvremena po prvi put dolazi u vođstvo, a zatim i zahvaljujući seriji od 6:1 stiče i najveću prednost od 12:7 u 26. minutu. Do kraja prvog poluvremena Lavovi uspevaju da dođu na samo 3 gola zaostatka, i nagoveštavaju naeizvesnost u nastavku.

Mačva u 40. minutu ponovo dolazi do prednosti od 5 golova, ali Lavovi se ne predaju i vrlo brzo opet hvataju rezultatski priključak, da bi u 50. minutu prednost domaćina smanjili na samo jedan gol.

Tada je već bilo jasno da će izuzetno bučna publika u Bogatiću imati priliku da prisustvuje vrlo neizvenoj završnici, Narednih 6 minuta se igralo „gol za gol“ da bi Lavovi na 3 i po minuta do kraja izjednačili. Domaćin već u sledećem napadu dolazi do vođstva a Lavovi ponovo izjednačavaju na manje od pola minuta do kraja utakmice.

Na nesreću Mačva uspeva da organizuje napad iz kog je izborila sedmerac na samo 2 sekunde do kraja. Siguran egzekutor bio je iskusni Dračićević (proglašen i za igrača utakmice) koji postavlja i konačni rezultat ORK Mačva –  RK Lavovi BP 23:22.

U ekipi Lavova najefikasniji su bili Aleksa Đurković i Marko Urošev a standardno dobar je bio i golman Nikola Ćirović.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka, Grubor, Stanojev, Đurković 8, Milošević 2, Urošev 3, Mandić, Kozomora 2, Kosjer, Nović, Ćirović, Čupković 1, Radović 2, Prodanović 2 i Vujasinović 2. Na klupi su sedeli treneri Sudžum Dragan i Permoser Slobodan.

Nakon ovog poraza Lavovi su pali na 5. mesto sa 11 osvojenih bodova. U narednom kolu Lavovi dočekuju dojučerašnjeg Super A ligaša, ekipu RK Jugovića iz Kaća, koja trenutno zauzima 8. mesto na tabeli sa samo 2 boda manje od Lavova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here