Jovana Zelenović, Tijana Đurković i Stevan Nikolajević na turniru povodom 100 godina od prisajedinjenja

Dobar rad OK Panonija je prepoznat u Odbojkaškom savezu Vojvodine.

1656

NOVI SAD: U nedelju (9.12.) je održana velika sportska manifestacija, povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. Na manifestaciji su učestvovali odbojkašice, odbojkaši, košarkaši, košarkašice, kao i rukometaši i rukometašice iz Vojvodine i Republike Srpske.

Ovaj veličanstven sportski događaj se održao pod pokroviteljstvom AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Turnir su otvorili Pokrajnski ministar za sport Vladimir Batez i pomoćnik Ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović.

Utakmice su se igrale u velikoj dvorani Spensa na 2 odbojkaška i po jedan košarkaski i rukometni teren. U svim pomenitom sportovima su napravljene reprezentativne selekcije Bačke, Banata i Srema, kao i reprezentacija Republike Srpske u kategoriji kadetkinja.

Sve selekcije su činili najbolji pojedinci, koji igraju u klubovima tih regija.

Odbojkašice Panonije Jovana Zelenović i Tijana Đurković bile su predstavnice selekcije Bačke, a Stevan Nikolajević i Veljko Petković bili su treneri ove selekcije.

Jovana Zelenović i Tijana Đurković

Pored Panonije u selekciji Bačke su bile i odbojkašice Spartaka iz Subotice, Novog Sada, Dunav Voley a, Star-a … Srem je bio selektiran od odbojkašica Vizure, Jedinstva iz Stare Pazove, Srema iz Sremske Mitrovice, dok je Banat imao predstavnike Kleka i Dinama Azotare iz Pančeva.

U prvoj utakmici Bačka je poražena od Srema 2:1, dok je u borbi za 3. mesto izgubila od Banata istim rezultatom, pa je poredak na kraju ovog turnira glasio:

  1. Srem
  2. Republika Srpska
  3. Banat
  4. Bačka

„Bila mi je velika čast učestvovati na turniru 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, kao i to da sam odabran da zajedno sa Veljkom Petkovićem selektujem i vodim ekipu Bačke. Novo iskustvo i upoznavanje novih, mladih odbojkašica i drugih učesnika ove manifestacije, samo je obogatilo moj rad u odbojci. Turnir je odlično organizovan. Na žalost, nismo postigli bolji uspeh. Protivničke ekipe su bile zaista bolje i zasluženo nas savladale. To nečudi, jer te odbojkašice u svojim klubovima, uglavnom igraju u Super i Prvoj ligi i imaju veoma jake utakmice, a dnevno treniraju po dva puta“, izjavio je za BAP VESTI Stevan Nikolajević, trener Panonije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here