Gradiće se stanovi za izbeglice u Kulpinu

2109

BAČKI PETROVAC: Sudeći po nacrtu budžeta opštine Bački Petrovac za narednu godinu realizovaće se mnogi infrastrukturni zahvati.

Planirano je da se u budžetskoj 2019. godini realizuje 15 kapitalnih projekata u ovoj lokalnoj samoupravi.

Tako će se nastaviti izgradnja kanalizacione mreže u Bačkom Petrovcu, za čega će biti izdvojeno milion dinara. Za izvođenje radova na sanaciji i dogradnji postojeće fekalne crpne stanice sa potisnim cevovodom u Ulici narodne revolucije u Bačkom Petrovcu izdvojeno je 7.759.000 dinara, dok je za rehabilitaciju kolovoznih konstrukcija u ulicama u industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu namenjeno dodatnih milion dinara.

Izrada planske i tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističke staze Novi Sad – Bački Petrovac, deonica od Irmovačkog mosta do Akva parka „Petrolend” koja povezuje naseljena mesta realizovaće se izdvajanjem preko tri miliona dinara. Dogodine će 1,5 miliona dinara biti izdvojeno za izradu projektno tehničke dokumentacije za industrijske zone S2 i S7 u Bačkom Petrovcu.

Za izgradnju višespratnih stambnih zgrada za izbeglice u Kulpinu Opština Bački Petrovac u narednoj godini planira 4,78 miliona dinara. Za izradu projekta za rekonstukciju objekata za potrebe Muzeja vojvođanskih Slovaka izdvojiće se milion dinara. Realizacija prve faze rekonstrukcije objekata u Bačkom Petrovcu za potrebe Muzeja vojvođanskih Slovaka planirano je 9,27 miliona dinara.

Dogodine će se raditi i sanacija Evangalističke crkve u Magliću, a biće izdvojeno milion dinara. Za izgradnju teretane na otvorenom u Magliću sa pratećim partnernim uređenjem planirano je šest miliona dinara.

Dogodine će se raditi i adaptacija objekta VU „Včielka” u Magliću za šta će trebati pola miliona dinara. Radiće se i projekti za rekonstrukciju objekta OŠ „Jan Čajak” i OŠ „Žarko Zrenjanin”, za šta će se izdvojiti 3,1 miliona. Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija, sanacija i adaptacija objekta Osnovne škole u Bačkom Petrovcu koštaće 12 miliona dinara, a u školi u Magliću osam miliona.

Lj. Malešević

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here